Autor Entitats
16 Febrer 2015 a 12:00

FEMVallès proposa la integració del Vallès Oriental i l’Occidental

L’Àrea del Vallès aplegaria les dues comarques

Antoni Abad, president de la patronal Cecot // Imatge del web de Cecot

Antoni Abad, president de la plataforma FEMVallès // Imatge del web de Cecot

Les entitats que formen la plataforma FEMVallès van presentar una proposta, de marc conceptual, del que preveuen que serà l’Àrea Vallès, davant del Consell d’Alcaldes, al Consell Comarcal del Vallès Oriental. La proposta s’ha donat molt a conèixer en els últims anys, i es continua treballant per aconseguir la màxima adhesió entre les principals entitats de les comarques. El president de la plataforma FEMVallès, Antoni Abad, considera que cal debatre, clarificar i definir l’àmbit regional i perifèric de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, sobretot en la zona del Vallès.

FEMVallès ha presentat la seva proposta a diversos ajuntaments del Vallès, a representant de diferents grups polítics, a entitats, associacions i federacions, i en breu, ho farà al Consell d’Alcaldes i al rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La proposta s’estructura en tres eixos. El primer mostra la capitalitat de Barcelona, demanant una nova dimensió territorial amb més capacitat d’articulació. Demana a la Regió de Barcelona la incorporació del fet social, econòmic, productiu i ambiental de la vall situada darrere de Collserola i el Corredor-Montnegre. També es creu que el Vallès juga un paper de frontissa entre Catalunya i Barcelona.

El segon punt declara que Catalunya ha d’entendre amb especificitat l’espai productiu de la Regió de Barcelona. Remarca la principal concentració productiva de Catalunya, en el tram central del corredor de l’autopista i el ferrocarril a l’eix de la vall prelitoral.

El darrer eix demana una administració territorial que assumeixi la superació de les condicions perifèriques del Vallès. Es planteja una regió que tingui més d’una administració local de gestió. L’àrea del Vallès aplegaria a les dues comarques, l’Occidental i l’Oriental, i fusionaria els dos Consells Comarcals, en un plantejament de simplificació administrativa.

A finals del 2014, l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona, va posar a licitació l’Estudi Informatiu, per estudiar la proposta del FEMVallès de construir noves estacions ferroviàries al Vallès.

Switch to mobile version