Autor Política
19 Febrer 2015 a 11:30

Espadaler reitera la voluntat de dialogar amb els bombers voluntaris

Interior vol resoldre al conflicte de les prestacions

Cotxe de bombers

Cotxe de bombers // Foto: Joan Murcia

Ahir, el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, va tornar a manifestar als bombers voluntaris la voluntat de dialogar i arribar a una entesa per resoldre el conflicte que hi ha obert amb una part del col·lectiu.

Espadaler va reiterar la predisposició de la conselleria a trobar una solució, així com els mecanismes que permetin que els voluntaris puguin disposar d’aquelles prestacions que ara no tenen perquè no hi ha una relació laboral. No obstant això, Espadaler també va aclarir que mai podran ser les mateixes perquè uns són voluntaris i els altres personal laboral o funcionaris; en aquest sentit el conseller va afirmar que “hem de ser capaços de trobar solucions per altres vies, que seran diferents”.

A dia d’avui, i segons la llei, els bombers voluntaris tenen “una vocació altruista, benèfica i social”, i en conseqüència no tenen la consideració de personal funcionari o laboral. Tot i així, actualment tenen la mateixa cobertura per accident i invalidesa, així com també la mateixa assistència jurídica que els bombers funcionaris.

Del que no disposen els bombers voluntaris és de totes aquelles prestacions que deriven d’una relació laboral, com ara la pensió de viudetat, d’orfendat,  i incapacitat permanent. En aquesta línia, Espadaler va afirmar que “hi ha una voluntat política clara de trobar els camins que resolguin això. Si algú creu que s’ha de canviar el sistema que ho posi damunt de la taula. De moment, no s’ha fet”. El conseller també va admetre que, a hores d’ara, hi ha un “desencontre important” entre una part dels bombers voluntaris i la conselleria d’Interior. En aquest sentit, va insistir en què el marc legal per dialogar és el Consell de Bombers Voluntaris de Catalunya, l’òrgan col·legiat d’assessorament i de consulta format per representants de l’administració i dels bombers voluntaris. Espadaler va convidar a tots els bombers voluntaris a formar-ne part: “els convido a venir. El que volem és resoldre-ho. Cap mena de menysteniment al col·lectiu”.

Switch to mobile version