Autor Societat
18 Febrer 2015 a 14:00

Endesa es suma al Programa de Pobresa Energètica de l’AMB

La companyia s’ha compromès a no tallar el subministrament

Endesa

Endesa s’ha compromès a no tallar el subministrament // Imatge cedida per Endesa

Endesa, que compta amb 502.470 clients, s’ha compromès a no tallar el subministrament del servei dels impagats amb perfil de pobresa energètica i gestionar aquests procediments amb personal de l’empresa mentre els serveis socials municipals tramiten i valoren, cas per cas i segons les pautes consensuades amb l’organisme metropolità, l’abonament de les factures impagades a través del fons de l’AMB.

D’altra banda, Endesa també es va comprometre a donar suport econòmic al programa d’informació i formació que liderarà l’AMB i que està adreçat a les persones en situació o risc de pobresa energètica, per tal que coneguin totes les possibilitats que ofereixen els sistemes públics i les empreses privades. .“L’assessorament i la formació també és un factor clau i pot permetre a moltes famílies reduir part d’aquestes despeses fixes”, van exposar.

Aquests són els dos aspectes més destacats de l’adhesió de la companyia ahir al Programa Metropolità de mesures contra la pobresa energètica que va crear l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i que obert un línia de 5 milions d’euros per evitar talls de subministrament dels serveis bàsics com llum, gas i aigua per falta de recursos econòmics.

La directora general d’Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, va subratllar en aquest sentit la importància de l’acord subscrit: “En aquests moments de context social difícil, Endesa es mostra sensible a aquesta realitat i, per això, està satisfeta de cercar els mecanismes més idonis per facilitar una solució per a aquelles persones que es troben en situacions de vulnerabilitat econòmica”.

Per la seva banda, l’AMB va ratificar el seu compromís i obligació de liquidar mensualment el còmput total de les factures impagades per les llars metropolitanes, sempre per motius de vulnerabilitat econòmica i pobresa energètica. En aquest sentit, el vicepresident Executiu de l’organisme va declarar que “’AMB es recolzarà en el serveis socials municipals, que són els que realment tenen l’experiència per poder decidir”.

L’acord de l’AMB no només afecta a les factures impagades a partir d’ara, sinó que es va comprometre a assumir el deute dels impagats dels subministraments energètics i d’aigua de l’any 2014 per donar “un baló d‘oxigen que esperem que alleugereixi les dificultats de les famílies més vulnerables de l’àrea metropolitana de Barcelona”, segons va assegurar Balmón.

L’AMB espera que en els propers dies també es signin els corresponents convenis amb Gas Natural Fenosa i Agbar, ja que ha arribat a un compromís d’adhesió que només està pendent de formalitzar-se, per donar cobertura a més del 80% dels consumidors de l’àrea metropolitana.

Segons els càlculs de l’organisme metropolità, és previst que aquesta despesa sigui, aproximadament, d’un milió d’euros (1.000.000 €). L’AMB formalitzarà aquest pagament, que s’extraurà del fons de 5 milions d’euros, en els propers tres mesos.

Switch to mobile version