Autor Societat
27 Febrer 2015 a 14:30

Detingut a Sant Cugat un membre de la camorra italiana, del clan Pagnozzi

Feia les gestions per al tràfic de drogues

Detingut un membre de la Camorra // Imatge de la web de la Guàrdia Civil

Detingut un membre de la Camorra // Imatge de la web de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil va detenir ahir a Sant Cugat un membre de la camorra italiana, Tulio Bianco, àlies Ginocchia, del Clan Pagnozzi, una organització criminal relacionada amb diversos clans de la Camorra, la N’drangheta i la màfia calabresa. L’operació s’ha dut a terme en coordinació amb els Carabineri d’Itàlia.

La principal activitat del detingut consistia en el tràfic de drogues i d’armes, blanqueig de capitals, extorsió i robatori, fets que cometien principalment a la ciutat de Roma.

En el marc de l’Operació Tulipán s’han detingut a Itàlia un total de 61 membres del clan, i s’han intervingut i bloquejat 12 locals comercials, com ara bars, restaurants, clubs, concessionaris de vehicles d’alta gamma, rellotgeries o botigues d’alimentació i mascotes; 30 propietats immobiliàries, 222 productes financers i bancaris, 72 vehicles amb un valor estimat de 766.000€ i 20 societats mercantils, les accions de les quals arriben a un valor bursàtil de 2.245.000€.

El detingut a Espanya, Tullio Bianco, era el responsable de fer les gestions per organitzar el tràfic de drogues – haixix i cocaïna – entre el Marroc o Sud-Amèrica i Itàlia, essent un dels principals representants de l’organització a l’Estat espanyol. Estava involucrat directament en diverses reunions mantingudes a Itàlia amb altres membres de la Camorra.

El detingut va passar a disposició de l’Audiència Nacional, a efectes de la seva extradició a Itàlia. La detenció de Bianco es va dur a terme conjuntament pel Grup de Drogues de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil i per la Unitat de Policia Judicial del mateix cos de la zona de Barcelona.

Switch to mobile version