Autor Cultura
16 Febrer 2015 a 9:00

Augmenten els ajuts a les federacions de cultura popular

Incrementen un 27,27% respecte a l’any passat

La participació als cursos d’accés a grau superior ha augmentat gairebé un 50% // Imatge extreta del web Wikimedia Commons

Incrementen les subvencions per a les federacions que realitzen activitats de cultura popular // Imatge de Wikimèdia Commons

El Departament de Cultura destinarà un 27,27% més que l’any passat als ajuts per a federacions de cultura popular, passant de 550.000 euros a 700.000 euros en subvencions. El Departament ja ha obert el termini de recollida de sol·licituds de subvencions per a aquest tipus d’activitats de cultura popular. Es preveu que els destinataris de les subvencions, les federacions, tinguin un paper aglutinador i mancomunador més reforçat.

Tant les federacions com les entitats que gestionen un equipament en aquesta convocatòria, poden imputar a l’activitat subvencionada els costos generals o indirectes, sense superar el 30% del cost total del projecte. En la convocatòria es poden comptabilitzar les contribucions, com a part del projecte per al qual demanen ajut.

A l’hora de concedir les subvencions, es valorarà la programació d’activitats vinculades amb la celebració del Dia de l’Associacionisme Cultural, celebrada anualment pel Govern. Aquest any se celebra el 4 de juny, amb la intenció de fer més visible la tasca realitzada per les associacions i fundacions culturals de Catalunya, i alhora, facilitar un major coneixement de les seves activitats i dels equipaments culturals que gestionen.

El termini per a sol·licitar aquests ajuts tancarà el pròxim 23 de febrer. Per tramitar la sol·licitud s’ha de fer des del següent web.

Switch to mobile version