Autor Societat
11 Febrer 2015 a 16:00

Aena implantarà un nou sistema de recollida d’equipatge

El sistema Self Bag Drop” agilitzarà el temps de facturació

Aeroport AENA

Aeroport d’AENA // Imatge cedida per AENA

L’empresa Aena implantarà un nou sistema de recollida d’equipatge amb l’objectiu d’agilitzar el temps de facturació dels passatgers. Aquest nou sistema es coneix com a Self Bag Drop (SBD).

El sistema SBD permet al passatger, amb prèvia identificació, dipositar la maleta al sistema de tractament d’equipatge pels seus propis mitjans. D’aquesta manera el passatger accedirà amb la seva targeta d’embarcament o codi de reserva, comprovarà el pes de l’equipatge amb la bàscula i li afegirà l’etiqueta. Un cop seguits aquests passos, la maleta passarà al sistema automatitzat de tractament d’equipatges. Però perquè això sigui possible, l’SBD ha d’estar connectat amb el sistema de reserves de la companyia corresponent per tal de poder intercanviar dades entre passatger i equipatge com dimensió, pes, etc.

Aena està actualment desenvolupant un model pilot per analitzar les solucions SBD existents al mercat, mitjançant la instal·lació de diferents sistemes SBD als aeroports Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Barcelona-El Prat i Alacant-Elx. Aquest projecte, desenvolupat conjuntament amb aquelles empreses interessades a facilitar aquest servei als passatgers, és una iniciativa del programa Fast Travel, promogut per l’Associació Internacional de Transport Aeri (IATA).

Switch to mobile version