Autor Sanitat
16 Gener 2015 a 13:45

Protesta dels sanitaris per les retallades

Resposta a la crida del comitè d’empresa del CST

Manifestacions d'ahir davant un CAP depenent del CST

Manifestacions d’ahir davant un CAP depenent del CST // Foto: Sergi Colomer

Ahir dijous,  desenes de persones es van manifestar a l’Hospital de Terrassa i als CAP’s gestionats pel Consorci Sanitari de Terrassa (CST) per protestar contra les retallades i reclamar una sanitat pública, i concertada, de qualitat.

A les dotze del migdia, personal sanitari i usuaris, unes 200 persones en total, es concentraven a les portes dels centres durant 5 minuts. Responien així a la crida del comitè d’empresa del CST. Ahir era el primer dia, la convocatòria serà diàriament, a la mateixa hora, fins que la gerència del consorci garanteixi que no es faran més retallades.

Els delegats del comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), que engloba l’Hospital de Terrassa, dos centres

Personal sanitari i usuaris en una de les manifestacions davant un CAP

Personal sanitari i usuaris en una manifestació davant un CAP // Foto: Sergi Colomer

de salut mental i set centres d’atenció primària, han estat els primers a mobilitzar-se contra els rumors de les noves retallades de sous i convenis en la sanitat concertada catalana. Van convocar les mobilitzacions de cinc minuts que pretenen dur a terme cada dia des d’ahir per denunciar l’ofec dels seus centres sanitaris.

Aquesta mobilització compta amb el suport de diversos partits polítics, associacions i entitats, i del sindicat Metges de Catalunya (MC) que comencen a mobilitzar-se també, recolzant i convocant d’altres concentracions i protestes arreu del país.

A més, el comitè d’empresa ha convocat una altra concentració pervista per avui davant de l’Ajuntament de Terrassa, abans de la reunió que tindran els delegats amb l’alcalde de la ciutat, Jordi Ballart.

Switch to mobile version