Autor Societat
30 Gener 2015 a 9:45

Protecció Civil manté l’Alerta del PROCICAT per aquest matí

Al Vallès Occidental s’han atès 57 trucades al 112

Protecció Civil

Protecció Civil // Foto: Joan Murcia

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) mantindrà activada la fase d’Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT pels forts vents, ja que es preveu que encara puguin afectar durant el matí de manera generalitzada al territori.

Fins a les 7h d’aquest matí, el telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 266 trucades per incidents relacionats amb el fort vent, la majoria d’elles al Vallès Occidental i al Barcelonès, i principalment per cobertes i sostres malmesos o amb perill de caure, mobiliari urbà que ha patit desperfectes pel vent o també, amb perill de caure, arbres i branques caiguts arrossegats pel vent que obstaculitzaven el pas.

Una persona ha estat lleument ferida per la caiguda d’un tendal a Gavà i ha estat atesa pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

En total s’han rebut 57 trucades des del Vallès Occidental, la comarca des d’on se n’han rebut més, seguides del Barcelonès (43), el Baix Llobregat (37), el Vallès Oriental (25) i el Tarragonès (15).

De tots aquests els avisos, rebuts entre les 22h d’ahir i les 7h d’aquest matí, 157 s’han detivat als Bombers de la Generalitat de Catalunya, mentre que els altres 24 han estat atesos pels Bombers de Barcelona. A la Regió Metropolitana Nord se n’han registrat un un total de 65. En total, els Bombers han realitzat 83 serveis.

En aquests moments, segons el Servei Català de Trànsit, no hi ha cap carretera afectada ni tallada pel vent, però es recomana extremar la precaució a l’hora de conduir, i evitar en la mesura del possible circular amb moto o bicicleta al llarg d’aquest matí.

El Departament d’Ensenyament present al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat ha confirmat que no s’ha comunicat el tancament de cap centre escolar aquest matí.

Switch to mobile version