Autor Política
13 Gener 2015 a 11:00

La UASC proposa descentralitzar la gestió de la ciutat a través d’una tinença d’alcaldia

Ho introdueixen al programa electoral

Presentació del Jaume Massanés per UASC

Imatge d’un acte de la UASC // Foto: Xavier Boix

El partit Un Altre Sant Cugat (UASC) creu que la gestió de la ciutat s’ha de descentralitzar. Per això introduirà al programa electoral que estan confeccionant de cara a les eleccions municipals del maig la proposta de crear una Tinença d’Alcaldia de Descentralització. Aquest nou ens de l’Ajuntament s’encarregaria de coordinar una sèrie de tècnics –que des de la UASC anomenarien “Coordinadors de Zona”- distribuïts pels diversos districtes de Sant Cugat. Aquestes persones s’encarregarien de fer d’enllaç entre les entitats de la seva zona i el consistori municipal.

En un comunicat fet públic ahir, la formació santcugatenca assegura que considera “imprescindible” iniciar aquest procés de descentralització vist el “fracàs històric” dels antics Consells de Districte que, des de la legislatura anterior, s’anomenen Consells de Barri. La UASC recorda en el text que Sant Cugat té més de 48 quilòmetres quadrats, amb diversos districtes i Valldoreix com a nuclis importants que composen el teixit urbà de la ciutat. Per això creu que cal implementar un altre model de gestió que sigui capaç de fer arribar a tots els punts del municipi “una gestió equitativa de govern, recursos i participació ciutadana”, tal i com expliquen al comunicat remès als mitjans.

El programa electoral de la UASC preveu que la Tinença d’Alcaldia estigui operativa tres mesos després de començar el nou mandat. Posar en marxa aquest òrgan suposaria tenir llesta i distribuïda tota la xarxa de tècnics municipals que s’encarregarien de canalitzar les demandes i propostes de les diverses entitats del barri per fer-les arribar a l’Ajuntament a través de la Tinença. Aquests Coordinadors de Zona haurien d’assistir a totes les reunions dels Consells de Barri i dels Grups de Treball per conèixer “totes les deficiències, problemàtiques i necessitats” de la seva zona, en paraules de la UASC.

Per la seva banda, la Tinença d’Alcaldia no només hauria de coordinar la recepció d’informació provinent dels tècnics municipals de cada districte, també s’encarregaria d’implementar els pressupostos territorialitzats i d’elaborar projectes d’inversió que es presentarien a la resta de l’equip de govern municipal. També correspondria a aquest òrgan autoritzar qualsevol intervenció que s’hagi de fer en algun districte o nucli de la ciutat. En el seu programa electoral, la UASC es compromet a proposar la creació d’aquest ens en el primer ple una vegada constituït el nou consistori després de les eleccions municipals del maig.

Switch to mobile version