Autor Política
16 Gener 2015 a 15:30

La secció local d’Iniciativa a Sant Cugat dóna suport a Syriza

S’adhereix el manifest “Catalunya amb Tsipras”

Casamitjana, Gutiérrez i Calderón presentant la campanya

Una fotografia d’arxiu, amb Roser Casamitjana parlant des del faristol // Foto: Miquel Margalef

La secció local d’Iniciativa a Sant Cugat s’ha sumat a la campanya que la formació ecosocialista ha engegat a tot Catalunya per donar suport a Syriza de cara a les eleccions gregues. Els comicis, que el primer ministre grec va avançar, són un plebiscit en què Grècia decidirà si continua acceptant la recepta d’austeritat i reformes diagnosticada per la Unió Europea i l’FMI o opta pel projecte trencador que proposa Syriza. Enmig d’aquest debat, Iniciativa ha redactat el manifest Catalunya amb Tsipras per recolzar a la formació d’esquerres. La secció local del partit verd a Sant Cugat convida tothom a sumar-s’hi.

Les enquestes de cara a les eleccions del 25 de gener donen tres punts d’avantatge a Syriza, que lidera Alexis Tsipras, davant els conservadors de Nova Democràcia, que tenen com a candidat l’actual primer ministre, Andonis Samaràs. Des d’Iniciativa defineixen l’opció de Syriza com la butlleta de “l’esquerra transformadora” i li donen suport perquè veuen en la seva victòria “l’oportunitat de donar un tomb a les polítiques europees d’austeritat”.

Els ecosocialistes asseguren en un comunicat que aquesta aposta pels ajustos i les reformes “està generant molt patiment, especialment als països del sud d’Europa inclosa Catalunya”. La coordinadora local d’Iniciativa a Sant Cugat, Roser Casamitjana, creu que les eleccions gregues “poden obrir la porta al canvi després que la Troika i els seus governs titelles a Atenes hagin enfonsat el país en la més absoluta misèria i desigualtat”.

El manifest Catalunya amb Tsipras es va posar en marxa fa unes setmanes i de moment ha rebut el suport d’unes 2.400 persones. El text fa una crida a impulsar el canvi a Grècia “per posar l’economia al servei de la democràcia i acabar amb la foscor de l’austeritat”. Amb el document, Iniciativa vol sortir al pas de la pluja de crítiques que han caigut sobre Syriza i el seu líder, a qui acusen de fer populisme. De fet, la formació grega proposa renegociar el deute amb les institucions europees i fer-ne una quitança, determinant a través d’una auditoria quina part és legítima i quina no. Una proposta que no agrada gens a la Unió Europea i als països de l’Eurozona, que són els que han finançat els rescats a l’economia hel·lena.

Switch to mobile version