Autor Societat
8 Gener 2015 a 14:00

Es redueix la sinistralitat mortal a les carreteres catalanes aquest Nadal

Hi ha hagut 7 víctimes mortals, un 50% menys que l’any passat

Trànsit

El nombre de morts a les carreteres s’ha reduït a la meitat aquest Nadal // Foto: Sergi Colomer

La sinistralitat al trànsit a Catalunya està d’enhorabona segons va informar ahir el Servei Català de Trànsit (SCT) després de donar per tancada la campanya de Nadal. Des de les 15 hores del divendres 19 de desembre de 2014 fins a les 24 hores del dimarts 6 de gener de 2015, es van registrar 7 accidents mortals amb el resultat de 7 persones mortes. Aquesta dada representa una disminució en el índex de mortalitat del 50% respecte al mateix període de l’any passat, en que van morir 14 persones en 14 accidents mortals.

Respecte al resum de tot l’any, el SCT va assenyalar que entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2014, la xarxa viària interurbana catalana va registrar un total de 140 persones mortes, 30 menys que al 2013, lo que ha representat un decrement del 17,6%.

Segons l’informe del SCT durant el període de vacances de Nadal no s’han produït incidències destacables encara que s’ha registrat una major afluència de trànsit a les vies que permeten l’accés a les zones de muntanya i esquí, així com també a les vies que donen accés als centres comercials.

Tot i les bones notícies, el Servei Català de Trànsit va recordar la importància d’evitar distraccions al volant, moderant la velocitat i adaptar-la a les circumstàncies de la via, així com utilitzar els sistemes de seguretat passiva, com són el casc, el cinturó de seguretat i els sistemes de retenció infantil, entre d’altres.

Switch to mobile version