Autor Ensenyament
1 Gener 2015 a 9:00

El Govern comença la segona fase dels MOOCs amb 32 cursos nous

Està previst que hi participin més de 200.000 alumnes al 2015

Estudiants

Els estudiants podran accedir a 32 cursos nous al 2015 // Imatge del web iec.cat

Aquest mes de desembre l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) ha resolt atorgar prop de 254.000 de euros per a la realització d’un total de 32 nous cursos MOOCs durant el 2015. Amb aquesta acció, la Secretaria d’Universitats i Recerca, ha iniciat la segona fase del Programa MOOCs a Catalunya. Les propostes aprovades ofereixen temàtiques diverses —des de cursos previs per a futurs estudiants de graus científic-tècnics fins a humanitats, ciències polítiques i art— i provenen de diferents universitats i centres de recerca catalans.

De la mateixa manera, el programa consolida també el portal UCATx, que aglutina l’oferta de cursos en el marc del programa amb la intenció d’internacionalitzar la formació universitària catalana. En aquest sentit, el portal ofereix els MOOCs finançats a la primera fase sobre temàtiques tan diverses com l’egiptologia, l’ensenyament de llengües, l’enginyeria i les ciències socials i en el qual s’han inscrit més de 50.000 alumnes. Amb la nova oferta de cursos aprovada ara, l’UCATx oferirà un total de 46 cursos i s’estima que a finals de 2015 el nombre total de participants serà d’uns 200.000, la majoria de fora de Catalunya.

El director general d’Universitats, Lluís Jofre, va afirmar en aquest sentit que “la plataforma UCATx representa una oportunitat per difondre de forma conjunta l’oferta de MOOCs de cada una de les universitats catalanes, fet que permet racionalitzar els costos i facilitar la internacionalització i la captació d’estudiants”.

En aquest sentit, les dades derivades de l’ús del portal UCATx permetran identificar i establir criteris de bones pràctiques, tot contribuint a la millora de la qualitat docent del sistema universitari català. La varietat temàtica dels MOOCs de la plataforma UCATx és àmplia i adreçada a un públic global en català, anglès, castellà i del llenguatge dels signes, donant una mostra de l’amplia diversitat temàtica i del potencial de les universitats i centres de recerca de Catalunya. Tota aquesta varietat de cursos es pot consultar al portal web.

Els MOOCs són cursos universitaris en línia oberts a tothom i gratuïts, encara que en alguns casos s’ha d’abonar una quota per obtenir l’acreditació d’haver finalitzat el curs. Pertanyen a un programa creat el 2013 per donar a conèixer al món el coneixement generat al sistema universitari català i promoure la millora de la seva qualitat docent.

Switch to mobile version