Autor Societat
30 Gener 2015 a 11:00

El Dia escolar de la No Violència i la Pau recorda Nelson Mandela

Diumenge, instal•lació a la plaça Barcelona

Cartell de la diada per la no violència, de diumenge a Sant Cugat

Cartell de la diada per la no violència, de diumenge a Sant Cugat // Imatge del web Universitat de la Pau

Fruit de tres sessions de treball realitzades a la passada tardor, amb l’objectiu de conèixer els principis de la no violència i de la pau, amb un total de 244 alumnes de quart de primària de les escoles Joan Maragall, Pi d’en Xandri, Catalunya, l’Olivera i la Floresta s’ha creat una instal•lació, en forma de xarxa, que recorda la figura del polític sud-africà Nelson Mandela, i aquest diumenge es podrà veure a la plaça de Barcelona, en el marc de la Diada per la No Violència.

El procés educatiu que proposava l’activitat volia celebrar la diversitat, entendre la diferència i prendre consciència dels processos de pau tot prenent com a exemple la lluita per la igualtat entre blancs i negres que va dur Nelson Mandela a Sud-Àfrica. En aquest sentit, un dels eixos del treball ha estat la regla ètica sud-africana “ubuntu”, que es fixa en el fet que les persones existeixen en tant que formen part d’una societat. A més, l’activitat ha servit per recollir i vehicular reflexions i conceptes a través de la creació artística.

L’acte de diumenge està organitzat per l’Ajuntament de Sant Cugat, el Taller Triangle i la Universitat Internacional de la Pau i coincideix amb la celebració de la Diada de la No violència de l’Unipau 2015. A les 12 del migdia, es comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Sant Cugat, a la plaça de Barcelona.

Switch to mobile version