Autor Esports
6 Desembre 2014 a 11:30

Sant Cugat acull la Boccia European Continental Cup 2015

Serà a l’abril i hi participaran vint països

Pilotes de Boccia

Pilotes de Boccia // Imatge del web librefrontera.com

La boccia és un esport paralímpic, semblant a la petanca però amb una complexa combinació de tàctica i habilitat, que remunta els seus orígens a la Grècia clàssica. Es pot disputar en parelles, equips o individualment. I la Boccia European Continental Cup 2015 és la primera copa europea de la història de la boccia, què serà puntuable per als Jocs Paralímpics de Rio 2016.

El campionat, organitzat per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), amb el suport de l’Ajuntament, se celebrarà del 30 de Març al 4 d’abril a Sant Cugat, on es traslladaran uns cent cinquanta esportistes, acompanyats dels seus tècnics i auxiliars, amb l’objectiu d’endur-se la victòria en un esdeveniment que és pioner en la història de la boccia.

Els països que disputaran la Boccia European Continental Cup seran Bèlgica, Croàcia, República Txeca, Dinamarca, Eslovènia, Finlàndia, França, Alemanya, Gran Bretanya, Grècia, Hongria, Irlanda, Israel, Holanda, Noruega, Polònia, Portugal, Rússia, Eslovàquia, Espanya i Suècia.

La Federació Internacional de Boccia (BISFed), màxim responsable internacional de l’esport, té un gran compromís amb la promoció de la boccia arreu del món i per aquest motiu ha creat un calendari de competicions que afavoreixen el reconeixement d’esdeveniments puntuables de caràcter internacional de cara a la classificació en Campionats del Món o Jocs Paralímpics, com és el cas de la ECUP Sant Cugat 2015 que acull competició europea.

La Federació i l’Ajuntament han iniciat una Campanya de captació dels prop de 150 voluntaris que es preveu necessaris per a aconseguir l’èxit en l’organització, pel que es crearan diferents punts d’informació a tota la  ciutat per a tothom qui vulgui donar suport.

Aquesta cita esportiva de màxim nivell conté un accentuat simbolisme social, ja que permetrà visualitzar l’esport adaptat com a eina transmissora de valors i d’inclusió. I, d’aquesta manera la  Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), per delegació de BISFed, de la que n’és membre; i amb el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, es situa novament en el marc internacional, obrint Catalunya al món, a través de l’organització d’esdeveniments internacionals.

 

Switch to mobile version