Autor Entitats
4 Desembre 2014 a 16:00

Reunió entre els alcaldes del Vallès Occidental, l’ACM i l’FMC

Es va valorar la llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local

Reunió del Consell d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental

Reunió del Consell d’alcaldes i alcaldesses // Imatge cedida pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

El Consell d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental es va reunir aquest dimecres, a la seu del Consell Comarcal, juntament amb els presidents de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

Durant la sessió es van analitzar i valorar les conseqüències de l’aplicació de la llei estatal de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL). La presidenta del Consell Comarcal, Pepita Pedraza, va explicar que aquesta nova llei és “el canvi legislatiu que més en està afectant. Des dels municipis s’està fent un esforç per tirar endavant serveis sense afectar a les persones, i amb moltes dificultats”. Pedraza va afegir que la nova Llei de govern, actualment en stand-by “per la situació política que vivim a Catalunya, provoca “incertesa” a les institucions del Vallès Occidental.

Per la seva banda, el president de l’FMC, Xavier Amor, va qualificar la LRSAL de “molt injusta” i de “no prou clara” i va etzibar que, en comptes de solucionar, “empitjora”. “A més, aquesta llei provoca una afectació directe a la ciutadania, perquè hi ha allunyament dels serveis i una estratègia de privatització”, concloïa.

El president de l’ACM també es va pronunciar sobre la nova llei estatal. Miquel Buch va demanar al Tribunal Constitucional que “sigui ràpid en la resposta del recurs d’inconstitucionalitat”, presentat per 2.500 ajuntament de tot l’Estat espanyol en contra de la LRSAL, que, tal i com detalla Buch, “afecta directament qüestions com els serveis socials, els serveis de promoció econòmica o d’altres que presenten els ajuntaments”. A més a més, el cap de l’entitat municipalista catalana ha destacat que els consells comarcals “són un element vital pel nostre país”.

Altrament, en el transcurs de la reunió es va aprofitar per fer seguiment de tres acords previs. En primer lloc, es va analitzar l’estudi sobre la viabilitat del Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica, que es traslladarà al Plenari del Copevo. Seguidament, es va valorar els avanços en el projecte “Boscos del Vallès”  i en el d’integració orgànica dels recursos de l’àrea bàsica de serveis socials, en els que s’ha avançat en el procés d’integració i s’ha treballat tant a nivell tècnic com polític amb els consistoris vallesans.

Switch to mobile version