Autor Societat
12 Desembre 2014 a 8:30

Protecció Civil desactiva l’alerta del Pla PRIOCAT per les fortes ventades

El 112 va registrar un total de 2.604 trucades d’emergència

Imatges del fort vent a la ciutat de Terrassa (Vallès Occidental)

Imatges del fort vent a la ciutat de Terrassa (Vallès Occidental) // Foto: Anna Mestre

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya va desactivar ahir el migdia el Pla de Protecció Civil per Catalunya PRIOCAT, posat en marxa dilluns passat a causa de les fortes ventades. Segons ha informat Protecció Civil, s’aniran restablint progressivament els serveis bàsics més perjudicats (llum i telefonia) i altres afectacions pel fort temporal de vent de dimarts.

El Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat manté el contacte amb els ajuntaments dels municipis més perjudicats on, a hores d’ara, encara hi ha 575 afectats sense subministrament elèctric. S’estima que un total de 43.000 abonats s’han vist afectats per la manca d’electricitat: 6.000 a tot el territori de Girona i 37.000 abonats en diferents municipis dels dos Vallès i del Maresme i la Catalunya Central. CECAT possibilita el contacte dels ajuntaments amb la companyia elèctrica per facilitar el restabliment total del servei. El mateix Centre ha estat en contacte constant amb els ajuntaments i municipis, per fer un seguiment de la resolució de les incidències.

Durant la matinada de dilluns a dimarts, el telèfon d’emergències 112 va atendre un total de 2.604 trucades, especialment del Vallès Occidental (1.432), el Vallès Oriental (355) i el Barcelonès (321). Però el dimarts, va ser el dia de l’any que el telèfon 112 atenia més trucades(15.000). Aquestes trucades es van distribuir entre els diferents cossos d’emergència. Els bombers de la Generalitat van atendre 2.487 serveis i fins ara continuant  treballant en un centenar  de sortides concentrades a la comarca del Vallès Occidental, especialment a la ciutat de Terrassa. Per dur a terme aquests serveis, els Bombers de la Generalitat han hagut de reforçar el personal dels parcs d’aquesta zona.

Per altra banda, els Mossos d’Esquadra i les diferents Policies Locals dels municipis més perjudicats (Terrassa, Sabadell i Rubí) han realitzat des de l’inici del temporal 2.210 serveis, amb especial incidència en l’àmbit del trànsit (per obstacles a la via, abalisament i tancament d’accessos a zones perilloses, etc.). Paral·lelament, Agrupacions de Defensa Forestal han realitzat també gran quantitat de serveis de retirada d’arbres i troncs en diversos municipis en els quals encara s’està treballant. Per la seva banda, les diferents associacions de voluntaris de Protecció Civil municipals dels ajuntaments afectats han realitzat prop de 450 serveis de neteja de vials i retirada d’arbres i branques.

Diversos Plans de Protecció Civil de diferents municipis amb zones afectades, encara continuaven activats ahir al matí: Barberà del Vallès, Bigues i Riells, les Franqueses del VallèsCaldes de Montbui, Polinyà, Castellar del Vallès, Santa Perpètua de la Mogoda, Sentmenat, Sabadell i Viladecavalls. La resta de PAM s’han desactivat i els que es mantenen activats es desactivaran amb la recuperació de la normalitat.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat que ja s’ha reobert al trànsit la BV-1243 a Caldes de Montbui, que estava tallada per la caiguda d’arbres. Mentre que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat de les dades més significatives de ràfegues de vent durant el temporal: Santuari de Queralt (1167m) 172 Km/h, Salòria (2451 m) 140 Km/h, Montserrat (900 m) 128 Km/h, Sabadell 100 Km/h, Caldes de Montbui 122 Km/h, Ulldeter (2400m) 148 Km/h, Portbou 148 Km/h, Boi (2500m) 151 Km/h, Barcelona (observatori Fabra) 97 Km/h i Badalona 94 Km/h.

Switch to mobile version