Autor Societat
20 Desembre 2014 a 14:00

L’AVE a França amb més d’1,8 milions de viatgers en el primer any

19 destinacions en una xarxa de 64 connexions

Mapa amb les destinacions de l'AVE a França

Mapa amb les destinacions de l’AVE a França // Imatge del web Wikimedia Commons

El servei de l’AVE a França, que Renfe anomena “servei Renfe-SNCF en Cooperación” es va inaugurar, ara fa un any, el 15 de desembre de 2013. L’èxit d’aquest primer any es xifra en 1.850.000 viatgers, 800.000 dels quals han efectuat trajectes internacionals, mentre que la resta han fet trajectes domèstics. La majoria dels passatgers, 191.094 han complert la ruta principal del servei, Barcelona-París.

Diàriament hi ha cinc freqüències que connecten amb França en trens directes d’Alta Velocitat, dels models TGV Euroduplex 2N2 i AVE S-100. A la temporada d’estiu el servei es reforça amb més freqüències entre Barcelona i París. L’AVE a França connecta 19 destinacions: Madrid, Saragossa, Tarragona, Barcelona, Girona i Figueres a aquesta banda dels Pirineus i de l’altra, Perpinyà, Carcassona, Tolosa, Narbona, Besiers, Montpeller, Nimes, Avinyó, Ais de Provença, Marsella, Valença, Lió i París. Tot plegat configura una xarxa amb 64 connexions.

Per celebrar el primer aniversari del servei es van posar a la venda 10.000 places a meitat de preu en tots els trajectes internacionals. A més, a partir d’ara, s’estableix la venda de bitllets amb 4 mesos d’antelació a la data de viatge. Durant aquest primer any, s’ha constatat que un terç dels clients ha adquirit els bitllets a través de la venda en línia de www.renfe.com i www.sncf-voyages.com. El 71% dels usuaris ha utilitzat bitllets amb descompte.

La presència de clients espanyols ha arribat fins al 28%, mentre que els francesos han estat el 37%, i la resta, el 35% són viatgers de tercers països, cosa que fa que el servei gaudeixi d’una forta personalitat internacional. Aquest primer any de la primera connexió internacional d’alta velocitat Espanya-França, posat en marxa per Renfe i SNCF, els dos operadors ferroviaris líders en alta velocitat, ha significat un èxit rotund, gràcies a les connexions directes que uneixen Barcelona i París en 6 hores i 25 minuts, Barcelona amb Lió en menys de 5 hores o Barcelona amb Tolosa en 3 hores.

Switch to mobile version