Autor Societat
6 Desembre 2014 a 12:30

L’Ajuntament reforça el dispositiu de recollida de fulles a carrers i parcs

El servei d’escombrada s’ha ampliat amb 5 equips de neteja

Auditori de Sant Cugat

Auditori de Sant Cugat // Foto: Joan Murcia

Amb motiu de l’època actual de caiguda de fulles i de les condicionals climatològiques dels darrers dies amb pluges i vent, l’Ajuntament ha decidit reforçar el servei de neteja viària a la via pública. L’equip d’escombrada es composa d’una màquina escombradora, un conductor i un peó.

Els reforços que ha fet l’Ajuntament són els següents :

  • Setembre – Octubre: durant aquests dos mesos es va reforçar el servei amb 1 equip d’escombrada addicional de dilluns a divendres en horari de matí. En aquest període van treballar un total de 8 equips de neteja.
  • Novembre: durant tot el mes es va mantenir el reforç del mes anterior i addicionalment es va afegir un segon equip de reforç d’escombrada en horari de tarda. En aquest període van treballar, per tant, un total de 9 equips de neteja.
  • Cap de setmana del 28-30 novembre: amb motiu de les fortes pluges es van destinar tots els serveis de neteja ordinaris a la retirada de fulles i neteja d’embornals. A més es va afegir un tercer equip d’escombrada en torn de tarda. En total, treballaven 10 equips.
  • A partir del 2 de desembre: s’ha afegit un equip addicional al matí i un a la tarda, de dilluns a divendres. En total, per tant, en aquests moments hi ha un total de 12 equips treballant.

Cal destacar que excepcionalment el mateix dia 2 de desembre es va incorporar un sisè equip de reforç en horari de matí. Per altra banda, s’han ampliat en 3 unitats les caixes de descàrrega (de 12 m3 de capacitat) ubicades al carrer destinades a la recollida de la brutícia recollida a la via pública amb les escombradores del servei. Aquest reforç és fruit de l’augment de fulles caigudes dels arbres.

Finalment, cal remarcar que el servei de neteja i recollida de fulles tenen com a prioritat la neteja superficial dels embornals, retirant les fulles que puguin haver-hi per facilitar l’evacuació de l’aigua.

Switch to mobile version