Autor Societat
30 Desembre 2014 a 11:00

L’Ajuntament de Sant Cugat aportarà 8.000€ per atenció mèdica a dones afectades per la guerra a Síria

En total s’atendran 560 dones

Ajuntament de Sant Cugat

Ajuntament de Sant Cugat // Foto: Joan Murcia

L’Ajuntament de Sant Cugat s’ha sumat a la campanya de suport al projecte de Creu Roja CatalunyaMitja Lluna Roja de Palestina al Liban, que permetrà oferir atenció mèdica (obstertrícia i ginecologia) a dones vulnerables sirianes, palestines, siriopalestines i de les diverses poblacions d’acollida afectades pel conflicte a Síria. Concretament, l’Ajuntament farà una aportació de 8.000€.

Aquest projecte s’emmarca en la campanya de suport a les persones afectades per la guerra civil a Síria, i permetrà atendre 560 dones durant l’any, que necessiten assistència obstètrica i ginecològica. Els diners que s’aportin al projecte permetran finançar el copagament que es requereix segons els estàndards mèdics del país en cinc hospitals gestionats per la Mitja Lluna Roja de Palestina al Liban: són els del SafadNasraHaifaAl HamshariBalsam. Del total de 560 dones, 220 podran ser ateses gràcies a l’aportació econòmica que faran els municipis catalans que són socis i col·laboren amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

La salut maternal i infantil és un dels àmbits més importants i on es necessiten més recursos, atès l’elevat nombre de fills per família siriana, i a l’edat de les refugiades, un 24% de les quals tenen entre 18 i 59 anys.

Switch to mobile version