Autor Economia
16 Desembre 2014 a 14:00

L’Ajuntament aprova el pressupost 2015

Lleu rebaixa de la fiscalitat i congelació de preus

Ajuntament de Sant Cugat // Foto: Joan Murcia

Ajuntament de Sant Cugat // Foto: Joan Murcia

L’Ajuntament de Sant Cugat va aprovar ahir al vestre el pressupost 2015, comptes que consideren els més socials de la història de Sant Cugat, ja que es destinen més recursos que mai a les polítiques d’atenció a les persones, 14’1 M€. Respecte l’any 2014 aquesta partida augmenta un 11% i des de l’inici de la crisi, l’any 2008, l’increment ha estat del 40%

L’Ajuntament també va aprovar dilluns, definitivament,  les ordenances fiscals i els preus públics per al 2015 que contemplen una lleu rebaixa de la fiscalitat i la congelació de preus.

El pressupost ordinari disponible creix un 1’1% fins arribar als 96’64 M€ i segueix mantenint com a eixos prioritaris les polítiques d’atenció a les persones, el foment de l’ocupabilitat i les polítiques medioambientals.

Així mateix, la millora sostinguda dels indicadors econòmics de l’Ajuntament fa possible un escenari de reducció de la pressió fiscal a les famílies santcugatenques, que s’inicia aquest any 2015 amb una reducció mitjana del rebut de l’IBI d’un 0,5%.

Les taxes municipals i els preus públics no s’incrementaran, d’acord amb l’evolució prevista de l’IPC a Catalunya.

La pràctica totalitat dels preus públics també es mantindran igual que fins ara, tot i que s’incorporarà un descompte del 20% en les activitats del Museu de Sant Cugat als titulars de la targeta T-Jove i un 35% de descompte als menors de 18 anys en els preus de les pistes poliesportives descobertes.

L’equip de govern ha rebut un total de 65 al·legacions a les Ordenances Fiscals 2015 (OOFF) que va aprovar inicialment el passat mes d’octubre. D’aquestes, només 25 (un 38% del total) es poden valorar ja que la resta són contràries a la normativa o no tenen res a veure amb les OOFF.  De les 25 al·legacions a valorar, finalment l’equip de govern n’ha estimat total o parcialment 6. I, d’aquestes, només 1 té contingut ja que les 5 restants ja s’havien estimat l’any 2014; es tracta de l’ al·legació que ha estat presentada per l’Associació Sant Cugat Empresarial (ASCE) i busca facilitar l’ampliació o reorganització d’una empresa ubicada a Sant Cugat. S’aplicarà en el següent supòsit: les empreses que hagin adquirit un terreny o un edifici per ampliar les seves instal·lacions obtindran una bonificació del 95% a la taxa d’obres (ICIO) i a la de llicència d’activitats. La bonificació s’obtindrà en cas que aquesta adquisició patrimonial hagi estat gravada amb l’impost de plusvàlua i que, a més, l’ampliació generi un increment d’un mínim de 50 llocs de treball al municipi.

Switch to mobile version