Autor Societat
14 Desembre 2014 a 13:30

La IX Jornada de Seguretat Alimentària i Administració local es centra en la pesca

Hi van assistir unes 200 persones

IX Jornada de Seguretat Alimentària i Administració Local // Imatge del web de la Generalitat

IX Jornada de Seguretat Alimentària i Administració Local // Imatge del web de la Generalitat

Dijous, a la Sala d’Actes de l’Espai Francesca Bonnemaison  de Barcelona, es va celebrar la IX Jornada de Seguretat Alimentària i Administració Local, que organitzen l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària i la Diputació de Barcelona, amb l’assistència d’unes 200 persones. L’objectiu d’aquesta edició era debatre entorn el consum de productes de la pesca (riscos i beneficis, condicions i normes sanitàries, etc.).

Alfons Vilarrassa, que és el director de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA), va ser un dels encarregats d’obrir la Jornada. Vilarrassa es va centrar en explicar varis aspectes importants, com l’interès en el consum del peix capturat a la costa catalana per tractar-se d’un producte fresc i baix en les petjades de carboni de l’animal, com els controls rigorosos que passarà durant tot el procés alimentari, o també la importància de l’historial del producte final.

L’altre encarregat d’intervenir en la inauguració de l’acte va ser, Salvador Gausa, coordinador en matèria de Benestar Social, Salut Pública i Consum de la Diputació. Durant la seva intervenció, el coordinador va voler reivindicar l’important paper que juguen els Ajuntaments, amb l’ajuda econòmica de la Diputació de Barcelona, durant tot el procés que implica la seguretat, l’avaluació de riscos i la comercialització dels productes de la pesca, sempre amb el clar objectiu de minimitzar els riscos per a la salut dels consumidors.

Tots dos representants, de la seguretat Alimentària i de la Salut, van coincidir en afirmar que jornades com aquestes són molt interessants per potenciar la relació entre totes les administracions, agents i entitats que intervenen en el procés de la seguretat alimentària.

A la Jornada d’aquest any, també van participar representants del sector de la pesca, de l’administració local, de l’empresa privada o experts universitaris.  Tots ells van voler donar el seu punt de vista en aspectes importants com les normes sanitàries, el procés de comercialització, la venda de proximitat, l’etiquetatge o la traçabilitat dels productes de la pesca.

Switch to mobile version