Autor Economia
31 Desembre 2014 a 17:30

La Fundació La Caixa estrena avui la seva primera campanya de publicitat

Porta per lema “Dedicat a tu”

Obra Social La Caixa

Un moment de la gravació de l’espot que aquest vespre s’estrenarà a la majoria de televisions // Imatge cedida per CaixaBank

La Fundació Bancària La Caixa estrena avui la primera campanya de publicitat de la seva història. L’àrea social de la principal entitat financera catalana ha posat en marxa un espot que porta per lema Dedicat a tu i que pivota al voltant dels voluntaris, els col·laboradors, els treballadors i els clients que treballen en l’Obra Social de La Caixa. La campanya té dos formats: paper i audiovisual, i aquest matí ja ha omplert les pàgines de publicitat de les principals capçaleres catalanes i estatals. Aquesta nit, uns minuts abans d’acabar el 2014, l’anunci per televisió veurà la llum a la majoria de canals d’Espanya.

L’espot, de 45 segons de durada, ha estat dissenyat per l’agència de publicitat i comunicació Ogilvy. La direcció ha anat a càrrec del director argentí Esteban Sapir, que ha volgut donar un to proper a l’anunci situant la càmera al mig de cada escena, intentant reforçar la imatge de credibilitat i transparència que vol donar la Fundació. La cançó Breath me, de la cantant i compositora australiana Sia, acompanya les imatges amb un to melancòlic i gairebé èpic que va augmentant el ritme a mesura que s’acosta el final de la peça.

Isidre Fainé, president de CaixaBank i de la Fundació Bancària La Caixa, va explicar ahir, en la presentació de la campanya, que l’anunci vol ser “un homenatge sentit i sincer a totes aquelles persones fan possible l’Obra Social”, que va definir com “la nostra raó de ser”. I és que, segons Fainé, les operacions financeres del banc català només tenen sentit “a partir del compromís amb les persones, especialment amb aquelles que més ho necessiten”. El líder de l’entitat va agrair la tasca dels voluntari, col·laboradors, empleats, clients i accionistes que fan possible la Fundació i els va dedicar l’anunci “perquè són l’ànima del Grup La Caixa”.

Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària, va acompanyar Fainé en la presentació de la campanya. Giró va assegurar que volen que els anuncis serveixin per recordar a la gent que durant aquests set anys de crisi La Caixa ha seguit estant al costat dels milers de persones que ho necessitaven, reforçant el compromís amb la societat i amb els més vulnerables”. El director general de la Fundació va voler emfatitzar que, malgrat la situació econòmica, el banc ha seguit apostant en tres vessants: la financera, l’empresarial i la social.

Per reforçar aquesta bateria de missatges en positiu i mancats d’autocrítica, Fainé i Giró van enumerar alguns dels èxits que ha assolit l’Obra Social del banc català amb els 500 milions d’euros que tenia pressupostats per aquest 2014. Els responsables de l’entitat van assegurar que han ajudat a més de 260.000 infants que viuen per sota del llindar de la pobresa, que han dedicat més de 60 milions d’euros a la investigació, que han facilitat la reincorporació al mercat de treball a 95.000 persones i que han acompanyat a prop de 65.000 pacients en la darrera etapa de la seva vida.

Switch to mobile version