Autor Economia
25 Desembre 2014 a 16:00

La Diputació de Barcelona promou l’ocupació a la indústria local

En el marc del projecte “Ocupació a la Indústria Local”

 

Projecte “Ocupació a la Indústria Local"

Projecte “Ocupació a la Indústria Local” // Imatge cedida per la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona aposta per promoure l’ocupació de qualitat a la indústria local de les comarques barcelonines amb el projecte “Ocupació a la Indústria Local”, que està dotat amb 2 milions d’euros. El projecte té l’objectiu d’afavorir la competitivitat de les empreses incloses al sistemes productius locals, enfortir la col·laboració entre les empreses privades i les públiques i generar llocs de treball.

Els principals beneficiaris i destinataris d’aquest projecte són les entitats locals i comunitats de municipis (amb un mínim de 30.000 habitants) que presentin projectes amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat i la inserció laboral de persones en situació d’atur (preferentment de més de 45 anys, de menys de 34 i de llarga durada). La Diputació de Barcelona pretén que les intervencions de la iniciativa es centrin en sectors que formin part d’un sistema productiu local. Amb tot això, es pretén focalitzar les aportacions en activitats localitzades en un entorn productiu on les empreses del mateix sector poden cooperar, generar economies d’escala, disposar d’alta flexibilitat productiva i mà d’obra relativament abundant i especialitzada.

Per aconseguir generar més treball, el projecte comptarà amb cursos de formació que rebran les persones incloses en les iniciatives i que serà en competències aplicables a diferents empreses del mateix sector estratègic. A més, la Diputació vol promoure que les empreses contractants participin en la planificació de la formació dual (aquella que combina teoria i pràctica), que preveu posar a l’abast d’unes 800 persones i assolir un 50% d’insercions laborals. Per aconseguir-ho, el pressupost es pot adreçar a bonificar la contractació en un sector que necessita mà d’obra especialitzada, i així oferir perspectives de continuïtat i desenvolupament professional.

La presentació del projecte tindrà lloc el proper 14 de gener a l’Espai Francesca Bonnemaison i anirà adreçada a personal tècnic dels Serveis Locals d’Ocupació i dels Centres Locals de Serveis a les Empreses, associacions empresarials i mitjans de comunicació. El president de la Diputació, Salvador Esteve, conduirà la jornada, que també acollirà una conferència del catedràtic de política econòmica de la Universitat de Barcelona i president del Cercle d’Economia, Antón Costas.

Switch to mobile version