Autor Política
25 Desembre 2014 a 17:00

La Cecot dóna suport a la llei catalana d’horaris comercials

El TC l’ha suspès

Entrega de la declaració en defensa del model català de comerç a la presidenta del Parlament

Núria de Gispert rep el manifest de mans del conseller Puig i de representants del món del comerç // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

La Cecot dóna suport a la llei catalana d’horaris comercials. La patronal va sumar-se al manifest en defensa del model català de comerç que dilluns passat el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va entregar a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, al costat d’una vintena d’entitats que representen els comerciants de Catalunya. El text és la resposta del sector del comerç català a la suspensió de la llei catalana d’horaris comercials que el Tribunal Constitucional va dictaminar el 3 de desembre.

Els signants del manifest provenen de tradicions molt diverses. Hi ha des d’associacions d’empresaris i patronals fins a sindicats, col·legis professionals o entitats municipalistes. Tots ells estan d’acord en refermar “la voluntat de tenir un model comercial propi”, al marge de les ingerències de l’Estat espanyol. Per això rebutgen la “creixent intromissió de l’administració central” i l’avisen que defensaran el seu model davant el Tribunal Constitucional. De fet, els signants de la rúbrica desafien l’alt tribunal espanyol i fan una crida a tots els establiments comercials del país a aplicar la normativa catalana suspesa.

Cristina Escudé, presidenta de la Comissió de Comerç Interior de la Cecot, va representar la patronal en l’acte de dilluns passat, que va comptar amb la presència de Núria de Gispert, la presidenta del Parlament. De Gispert va prometre defensar la llei catalana i va facilitar els diversos actors del món comercial per haver consensuat el text. “És una manera de dir que no volem més imposicions, sinó que escoltin i comprenguin el model de comerç català”, va destacar la presidenta, que també va alertar l’executiu de Madrid que “les nostres competències exclusives no es poden tocar”.

El conseller Felip Puig va assistir a l’acte acompanyant els representants del món del comerç. Puig va assegurar que els comerciants catalans representen “un signe d’identitat” i va prometre que lluitarà per preservar el model vigent. En sintonia amb les paraules de De Gispert, el conseller també va retreure al govern espanyol “l’atac competencial” que suposa enviar al Tribunal Constitucional una llei catalana elaborada en base a les competències que recull l’Estatut. “Ens volen imposar una normativa que respon a determinats grups de pressió i a una visió centralista”, va etzibar Puig.

Switch to mobile version