Autor Economia
8 Desembre 2014 a 17:00

La Caixa entrega els premis Emprenedor XXI i guardona cinc projectes

El ministre d’Indústria va presidir la gala

José Manuel Soria

José Manuel Soria, ministre d’Indústria, en el moment de dirigir-se als assistents a la gala d’entrega de premis // Imatge cedida per CaixaBank

Cinc joves empreses van rebre divendres els premis Emprenedor XXI, que organitza CaixaBank amb la col·laboració del Ministeri d’Indústria. Isidre Fainé, president de l’entitat, i José Manuel Soria, ministre d’Indústria, van presidir la gala, que va reconèixer la tasca a VOptica, Orache, Smartick, Devicare i Torus. Els premis van acompanyats d’una dotació econòmica i un curs d’ESADE i IESE.

Els Premis Emprenedor XXI arribaven aquest any a la seva vuitena edició. Amb aquest recorregut, els guardons s’han consolidat i han vist augmentar considerablement el número de candidatures que es presenten a les seves dues categories. Des de la seva creació el 2007, 3.928 empreses han participat a la iniciativa. Enguany, 584 s’han presentat a la categoria Emprens i 154 a l’altra, Creixes. La xifra global suposa un augment de gairebé el 20% respecte les empreses que van participar als premis el 2013.

Devicare i Torus s’han endut els dos guardons de la categoria Emprens, que reconeix les millors empreses que porten menys de dos anys al mercat. La catalana Devicare crea productes innovadors que milloren la qualitat de vida dels pacients amb problemes renals, mentre que la gallega Torus comercialitza un nou protocol de comunicacions que permet accelerar aplicacions d’interès. Totes dues empreses s’han endut 20.000 euros i una beca per participar a l’Ignite Fast Track, un curs de formació.

En l’altra categoria, Creixes, que està dirigida a projectes empresarials amb fase de creixement, la murciana VOptica, l’andalusa Smartick i l’aragonesa Orache es van endur els tres guardons guanyadors. La primera empresa es dedica a comercialitzat el producte AOnEye, que ells mateixos han creat i que permet solucionar alguns problemes de visió. Smartick crea nous programes que milloren l’aprenentatge de les matemàtiques i Orache va ser premiada pel seus innovadors productes químics d’higiene personal. Els guardons d’aquesta categoria van acompanyats de 50.000 euros i una beca pel curs Executive Growth Program, que han dissenyat ESADE i IESE.

La vetllada d’entrega de premis es va acabar amb la concessió de dos accèssits a Irisbond i Torus que premien el seu impacte social i la seva aposta per la innovació tecnològica, respectivament. Irisbond és una empresa basca que desenvolupa programes que permeten controlar els ordinadors a través dels ulls. En paral·lel, Torus es va endur el segon premi de la nit per la seva aposta per la innovació. Els dos accèssits estan dotats amb 25.000 euros cadascun.

Switch to mobile version