Autor Societat
6 Desembre 2014 a 16:00

La Caixa adapta tots els seus caixers a les persones amb discapacitat

Ja ha adaptat la web i la banca electrònica

La Caixa

Caixers adaptats en oficines de La Caixa // Imatge cedida per CaixaBank

L’entitat financera CaixaBank ha aprofitat el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat per presentar algunes novetats que volen obrir els seus serveis bancaris a les persones amb algun tipus de problema físic. Des del 2004, La Caixa té adaptats el seu sistema financer online, anomenat Línia Oberta, i el seu portal d’internet a les persones amb discapacitat. Ara, un nou projecte que desenvolupa de la mà de Techoniste vol adaptar tots els seus caixers a aquest col·lectiu.

L’entitat que presideix Isidre Fainé va assolir fa deu anys els nivells A i AA –la màxima qualificació en cada cas- pels seus serveis financers online: la Línia Oberta i la seva pàgina web. Tot i això, només el 30% dels caixers de les oficines de La Caixa estaven adaptades a principis d’any a les persones amb discapacitat. En el context del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que es va commemorar el passat dimecres, el banc català va presentar el projecte APSIS4all, amb el qual està implementant nous sistemes que obrin les oficines també a les persones amb algun tipus de discapacitat.

La companyia Techoniste, que està especialitzada en tecnologies accessibles i que ha col·laborat amb l’ONCE i la seva fundació, treballa amb CaixaBank en aquest nou projecte. Segons l’entitat financera, l’objectiu és fer els canvis necessaris a les oficines de La Caixa perquè siguin accessibles a tothom independentment de la seva condició. El projecte ja s’està desenvolupant des de fa temps i a dia d’avui un 97% dels caixers de l’entitat ja tenen algunes adaptacions per a persones sordes o cegues.

Als portals de les oficines se’ls hi ha incorporat un avatar que s’expressa en llenguatge de signes i ara també incorporen una guia per veu. A més, els caixers disposen de pantalles més grans i d’alta resolució, quelcom que permet una navegació més còmode. El procés de millora també ha servit per incorporar-hi altres millores tecnològiques i d’ara endavant les targetes contactless no s’hauran d’inserir físicament perquè un lector reconeixerà la targeta i iniciarà l’operativa habitual.

Switch to mobile version