Autor Societat
17 Desembre 2014 a 12:00

Josep Canals, Joan Pahisa i el Fòrum d’Astrofísica opten als Premis Ciutat de Sant Cugat 2014

L’Ajuntament ha presentat tres noves candidatures

Portada Premis Ciutat de Sant Cugat 2014

Portada Premis Ciutat de Sant Cugat 2014 // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

L’Ajuntament de Sant Cugat ha presentat tres candidatures més per optar als Premis Ciutat de Sant Cugat 2014. Les tres candidatures són per: Josep Canals, Joan Pahisa i el Fòrum d’Astrofísica de Sant Cugat.

Els Premis Ciutat de Sant Cugat 2014 són un reconeixement a persones, entitats, associacions o empreses que han tingut un paper destacat al llarg de l’any anterior. Des del 2006, cada any s’han distingit en un acte de lliurament diferents persones i organitzacions vinculades a Sant Cugat que han destacat en els àmbits social, cultural, artístic, científic, econòmic, polític o esportiu, localment o més enllà. Consisteixen en una peça artística de l’escultor Salvador Juanpere i un diploma acreditatiu de la distinció. No tenen cap dotació econòmica.

El primer dels candidats és Josep Canals. El galerista d’art ha estat seleccionat per la creació del popular eslògan “Sant Cugat, terra d’artistes” amb el qual pretén cridar l’atenció i impulsar l’art local. També opta als Premis per promoure el concurs de Pintura ràpida Vila de Sant Cugat l’any 1965; Per la fundació l’any 1968 de l’Escola de Belles Arts de Sant Cugat; per fundar l’any 1977 la Biennal d’Art Jove Contemporani Català, una Biennal que avui encara dirigeix i que ha donat a conèixer a molts joves creadors catalans arreu del territori. I finalment per la creació de la galeria d’art més antiga de Sant Cugat que ha impulsat a molts artistes locals.

El segon candidat, Joan Pahisa ha estat el protagonista del documental “Glance up” de Lupa Produccions. Un documental escrit per ell mateix que està tenint molt d’èxit arreu del món i que es podrà veure pròximament al programa de TV3, Sense Ficció. El documental està centrat en la seva participació als Jocs Mundials per a persones de talla baixa, en els quals va guanyar cinc medalles, entre elles, una pel seu esport estrella, el ping-pong. Per altra banda, Pahisa va aconseguir reunir jugadors d’arreu el món per formar un equip de bàsquet, el “ Team Europe” amb el qual va guanyar una medalla. Enguany, ha creat l’associació “Sports PTB”, una associació estatal per a persones de talla baixa amb l’objectiu de promoure l’esport per a aquestes persones i l’assessorament a altres persones i familiars, escoles i centres esportius. Durant el 2014, ha estat fent xerrades de motivació i sensibilització sobre la discapacitat a escoles, instituts, clubs esportius, empreses i altres organitzacions.

La darrera candidatura és pel Fòrum d’Astrofísica de Sant Cugat per l’organització logística i científica que permet fer de Sant Cugat, la seu estable d’un fòrum de discussió internacional en temes d’astrofísica avançada. També pel desenvolupament dels seus tres primers congressos internacionals en els quals s’han acostat uns 250 científics d’arreu del món. Per altra banda, el Fòrum ha estat seleccionat  per la publicació de les seves memòries, la promoció de la investigació científica de qualitat entre els joves, i la realització d’activitats de difusió de la ciència.

Switch to mobile version