Autor Societat
21 Desembre 2014 a 13:30

Fins a 120 restaurants vallesans reparteixen 14.000 carmanyoles als seus clients

La campanya vol combatre el malbaratament alimentari

Campanya "Acaba't el plat a casa"

Campanya “Acaba’t el plat a casa” // Imatge cedida pe Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

Aquesta setmana ha conclòs la campanya “Acaba’t el plat a casa”, que a l’octubre va engegar el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Occidental amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de no malbaratar els aliments. Hi han participat fins a 120 restaurants de la comarca, que han facilitat carmanyoles als seus clients per endur-se els àpats que no s’han acabat. D’aquesta manera, els clients han pogut consumir aquests aliments més tard a casa seva i reaprofitar-los. S’han repartit un total de 14.000 carmanyoles. La valoració global de la iniciativa ha estat molt positiva, tant per la banda dels restaurants participants com dels clients. El Consorci calcula que, amb aquesta iniciativa, s’ha evitat que 2.000 quilos de menjar hagin acabat a les escombraries.

El repte d’aquests establiments, anomenats Restaurants Recooperem, i del Consorci és acabar amb el malbaratament alimentari. Encara que la campanya ja ha finalitzat, el llistat de Restaurants Recooperem continuarà estant disponible a la pàgina web del Consorci (www.cresidusvoc.cat/recooperem), i molts d’ells mantindran aquest servei de carmanyoles per als seus clients. Els establiments participants pertanyen als municipis de Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Matadepera, Polinyà, Rubí, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls. La campanya “Acaba’t el plat a casa” ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona, els Gremis d’Hostaleria del Vallès Occidental i el col·lectiu Cuina Vallès.

Switch to mobile version