Autor Cultura
7 Desembre 2014 a 14:00

Els V Premis Zirkòlika de circ compten amb més de 30 candidatures

Dins el marc de la cinquena edició de La Nit del Circ

Imatge d'arxiu dels Premis Zirkòlika

Imatge d’arxiu dels Premis Zirkòlika // Imatge cedida per Zirkòlika

El proper dimarts 16 de desembre al vespre, es celebrarà la cinquena edició de La Nit de Circ, un gran espectacle que tindrà lloc a la carpa del Circ Raluy, instal·lada al Port Vell de Barcelona.

Durant la gala, que inclourà els millors números de circ produïts a Catalunya, es lliuraran els premis Zirkòlika de Circ, i per primera vegada també s’entregarà el Gran premi BBVA Zirkòlika de Circ.

L’espectacle comptarà, entre d’altres, amb el pallasso Leandre, la companyia La Tal, Animal Religion, Circo Afilado, les acròbates Kimberly i Jillian Raluy, Kiku Mistu i el seu burro català Platero, Fakir Kirman, i el grup musical Sakapatú. El quartet serà l’encarregat d’enllaçar els números i evocar sons d’animals amb originals instruments, uns sons que seran el fil conductor d’un espectacle que pretén ser poètic, humorístic i amb molt de glamour.

Sota la direcció de Xavier Erra, el muntatge – que espera una assistència de 800 persones – inclourà un vídeo de la celebració del cinquè aniversari dels premis, hi haurà animació a càrrec dels malabaristes i els xanquers Todozancos, i comptarà amb la presentació del mag Odoroff, un dels artistes més divertits i irònics de l’actual panorama circense.

Després de l’espectacle es procedirà al lliurament dels premis, que per primera vegada inclouran el Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ, valorat en 14.000 euros. Amb aquest guardó – un dels més ben dotats de les arts escèniques de Catalunya – Zirkòlika, la FACC i el BBVA volen donar suport al circ, incentivar la creativitat i reforçar la professionalitat de les companyies.

Aquest premi s’atorgarà a un dels espectacles nominats en les 10 categories dels premis: millor espectacle de circ de carrer, millor espectacle de circ de sala, millor espectacle de circ de carpa, millor número de circ, millor posada en escena, millor música original, millor director de circ, millor iniciativa per a la projecció del circ de Catalunya, i premi al millor artista i/o companyia novell.

A més, enguany també es compta amb la creació del nou premi al millor espectacle de pallassos, per tal de reconèixer la feina dels nombrosos artistes catalans que han treballat com a pallassos els darrers dos anys.

En total s’han rebut 35 propostes de companyies i artistes que volen optar a algun dels premis. Un jurat composat per experts farà públics el proper dimecres 10 de desembre, la llista definitiva dels nominats. Els guanyadors però, no es sabran fins la gala del dia 16 de desembre.

Cadascuna de els categories compta amb un patrocinador que farà entrega d’un “premi pràctic” per tal d’ajudar a la professionalització de les companyies i els artistes de circ, com per exemple serveis professionals d’imatge, comunicació, cessió d’espais, etc. Tots aquests premis, que sumen un valor de 34.000 euros, són els següents:

  • Fira Tàrrega: Estand gratuït i allotjament sense costos durant la fira per a promocionar l’espectacle guanyador
  • Fira Trapezi: Contractació de l’espectacle per la propera edició de la fira
  • Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC): 1.000€
  • La Central del Circ: Residència de creació
  • Comèdia Comunicació: Assessoria i consultoria de comunicació
  • Fira Mediterrània: Estand gratuït i allotjament sense costos durant la fira per a promocionar l’espectacle guanyador
  • Festival de Circ Mirabilia (Itàlia): Contractació d’un espectacle per a la propera edició del festival
  • Centre Cultural de Terrassa: Contractació d’un espectacle en el marc de la propera programació de circ
  • Teatralnet: Edició d’un vídeo promocional

L’objectiu de La Nit de Circ, organitzada per l’entitat Zirkòlika – i enguany també per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el BBVA – és promocionar el circ, i alhora dignificar i contribuir a la professionalització del sector i dels artistes i companyies de circ català. De la mateixa manera, també es pretén donar visibilitat a tots aquelles espectacles produïts a Catalunya, cohesionar el sector, obrir circuits d’exhibició i mostrar el potencial del circ amb la producció d’un espectacle de qualitat.

Per tal d’adquirir les entrades es pot accedir personalment el Papallona Circus Arts Shop, la botiga-galeria de Zirkòlika, o bé a través del web de Ticketea.

Switch to mobile version