Autor Cultura
15 Desembre 2014 a 13:00

Els Ganàpies carreguen la torre de 7 amb folre

La colla de la UAB estrena el 9 de 6

9d6 dels Ganàpies // Foto: Marta Casas

9d6 dels Ganàpies // Foto: Marta Casas

El passat dijous, 11 de desembre, els Ganàpies de la UAB van celebrar la seva Diada d’hivern, que va començar a les 3 de la tarda a la Plaça Cívica, i on van actuar acompanyats de cinc colles convidades: els Arreplegats de la Zona Universitària, els Bergants del Campus de Terrassa, els Emboirats de la Universitat de Vic, els Marracos de la Universitat de Lleida i els Xoriguers de la Universitat de Girona.

En la primera ronda, els Ganàpies van aconseguir descarregar el primer 9 de 6 de la seva història, que van executar amb molta solvència.

En la segona, els de la camisa blava van tirar la torre de 7 amb folre, que era el gran repte de la seva Diada, però malauradament va caure quan l’enxaneta era a punt de coronar el castell, abocant-se des del pis de dosos. En la ronda de repetició, van tornar a repetir la torre, i aquesta vegada sí que van aconseguir fer-li l’aleta. Degut a la caiguda, l’ambulància va haver de marxar, i així la Diada va quedar suspesa.

A més del primer 9 de 6 i el primer intent de la torre de 7 amb folre de la colla castellera de la UAB, la Diada d’hivern dels Ganàpies va estar marcada per una fita històrica, assolida pels Arreplegats de la Zona Universitària, que van descarregar el 3 de 8 amb folre, el primer del món universitari, després de realitzar en primera ronda la torre de 7 folrada.

Per la seva banda, els Bergants del Campus de Terrassa només van tenir oportunitat de fer un castell, el seu primer 3 de 6 amb l’agulla. Pel què fa als Xoriguers de la UdG, van sortir amb un 5 de 6, i en segona ronda van realitzar un 4 de 7 després d’haver-ne desmuntat un intent. Els Emboirats de Vic van començar amb un 3 de 6 en la primera ronda, i amb un 4 de 6 en la segona; mateixos castells, tot i que en ordre invers, que van descarregar els Marracos de la UdL.

Totes les colles van realitzar un pilar de 4 de sortida un cop es va anul·lar la Diada, quedant tots descarregats excepte el dels Arreplegats, que va quedar només carregat.

Switch to mobile version