Autor Política
8 Desembre 2014 a 14:30

El PSC proposa la “taxa 0” per a nous emprenedors locals

Més bonificacions d’IBI per a les famílies monoparentals

Ferran Villaseñor, portaveu del PSC

Ferran Villaseñor,portaveu del PSC // Imatge cedida PSC

De la trentena d’esmenes que el Grup Municipal del PSC de Sant Cugat ha presentat a les Ordenances Fiscals de 2015 destaca la de crear la “taxa 0” durant el primer any per a les persones que s’estableixin pel seu compte, amb bonificacions del 100% en tots els impostos i taxes relacionades en l’obertura de l’establiment i de l’activitat.

Per altra banda, també es proposa millorar els ajuts del pagament de l’IBI a les famílies monoparentals, tot introduint un escalatge de bonificació superior a l’actual. Així, les famílies monoparentals amb 1 fill haurien de tenir una bonificació de fins el 70%, amb 2 fills fins el 80% i amb 3 fills de fins al 90%.

El PSC en aquesta trentena d’al•legacions també proposa la reducció d’un 10% del preu públic de la zona blava, partint de la premissa que si la gestió passa a fer-se des de PROMUSA es poden optimitzar millor les despeses de gestió de l’aparcament de Sant Cugat i aplicar una part de l’estalvi a rebaixar el preu dels tiquets.

Una altra proposta és la bonificació d’una hora gratuïta d’aparcament a la zona blava, per compres en el comerç local, i la supressió de la taxa per expedició de documents administratius per aquelles persones que estan en el circuit de serveis socials, a l’atur, o rebent ajuts econòmics.

L’abonament únic per l’ús de piscina coberta amb un preu públic assequible, la tarifació social, entre altres, completen el gruix de propostes del PSC a les Ordenances Fiscals 2015, que han estat fetes públiques avui mitjançant un comunicat del Grup Municipal, en el qual el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, insta a adoptar per part del Consistori les esmentades propostes, per ajudar a dinamitzar la vida i el comerç local, prenent exemple d’altres corporacions que ja han pres mesures similars.

Switch to mobile version