Autor Societat
4 Desembre 2014 a 17:30

El COCARMI reclama més recursos en el Dia internacional de la Discapacitat

A Catalunya hi ha més de 500.000 persones amb discapacitat

antonio guillen cocarmi

Els representats de COCARMI van lliurar un flotador simbòlic // Imatge cedida per COCARMI

El COCARMI, Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, va aprofitar la celebració ahir del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, per fer visible aquest col·lectiu, recordar els seus drets i reclamar més recursos per afavorir la seva plena integració en tots els àmbits de la societat.

La reivindicació es va concretar amb l’encontre de representants de diferents entitats integrades al COCARMI amb el Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, al Servei d’Ocupació de Catalunya, a qui van lliurar un flotador de grans dimensions i un Manifest que duia per lema “Per la dignitat de les persones amb Discapacitat”.

Aquest manifest incloïa diverses reivindicacions que afecten actualment a les persones discapacitades relacionades amb l’ocupació, l’empresa ordinària, els Centres Especials de Treball (CET) i el treball amb suport, i d’altres relacionades amb el copagament de serveis, la Llei de Dependència i els serveis de suport a l’autonomia personal.

Aquesta trobada i el manifest es presentaven com a continuació d’una campanya massiva de missatges a les xarxes socials, especialment Twitter, que va començar la setmana passada i que la desena d’entitats agrupades al COCARMI va utilitzar per incidir en les principals reivindicacions que preocupen a les persones amb discapacitat. D’aquesta manera tots els missatges enviats acabaven amb les etiquetes #SOSDiscapacitat i #VidaAmbDignitat.

El COCARMI està integrat per una desena de federacions i associacions que donen veu a les persones amb discapacitat de Catalunya, ja sigui discapacitat física, intel·lectual, sensorial o  malaltia mental. Segons les darreres dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), corresponents a 2013, hi ha a Catalunya gairebé 514.000 persones amb algun tipus de discapacitat o malaltia mental reconeguda (10 anys abans eren 308.060). El COCARMI forma part del Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI).

Switch to mobile version