Autor Societat
19 Desembre 2014 a 10:30

El Camí de Justícia arriba a la seva 10a edició

La marxa nocturna entre Cerdanyola i Sant Cugat es durà a terme aquest vespre

Camí de Justícia

Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

Aquest vespre tindrà lloc la 10a edició del Camí de Justícia, la marxa nocturna amb sortida des de Cerdanyola i arribada al Monestir de Sant Cugat. La sortida del Camí es durà a terme a les 19 hores des del Museu Ca n’Ortadó (Pl. Sant Ramon, 23-24) de Cerdanyola. Pels volts de les 20.45h, els primers caminants arribaran al Monestir de Sant Cugat, on seran rebuts pel regidor de Cultura i Turisme de la ciutat, Xavier Escura. El Camí de Justícia segueix l’itinerari que la Nit de Nadal de 1350 van fer Berenguer de Saltells i altres nobles fins al Monestir de Sant Cugat, on van assassinar l’Abat Biure. Un cop finalitzi la marxa, els participants gaudiran d’un lleuger sopar medieval i de l’obra “Pedra i Sang”, que precisament escenifica aquests fets. Les inscripcions es poden realitzar al telèfon 93 591 41 33 de l’Ateneu de Cerdanyola, ja que les places són limitades. El Camí de Justícia és una activitat per a majors de 10 anys, i no és apta per a persones amb mobilitat reduïda.

Enguany el Camí de Justícia celebra el seu 10è aniversari. Per aquesta raó, a més dels actes que es duen a terme cada any, el Camí comptarà amb altres activitats especials. Al final de la marxa, per exemple, els participants rebran com a regal un exemplar del còmic que, amb guió de Domènec Miquel i dibuixos d’Esteve Polls, narra el conflicte entre l’Abat Biure i Berenguer de Saltells, i el posterior assassinat de l’abat. Aquesta mateixa nit, a més, es presentarà la maqueta de l’assassinat de l’Abat Biure, feta per Art Girona, i cedida pel Sr. Joan Rovira al Museu.

Per altra banda, el pròxim diumenge, 21 de desembre, al matí es realitzaran diversos tallers tant a Sant Cugat com a Cerdanyola. Els seus participants comptaran amb bitllet gratuït d’autobús entre les dues ciutats. Als infants que hi prenguin part se’ls regalarà unes bosses amb material dels dos museus, el Monestir de Sant Cugat i el Museu Ca n’Ortadó, de Cerdanyola.

Switch to mobile version