Autor Societat
24 Desembre 2014 a 12:00

Contrafort, Blank, Actua i Magna Magazine, guanyadors del 2n Concurs d’Emprenedoria i Economia Social

Han estat premiats amb 2.000€

Guanyadors de la segona edició del Concurs d’Emprenedoria i Economia Social

Guanyadors de la segona edició del Concurs d’Emprenedoria i Economia Social // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

La segona edició del Concurs d’Emprenedoria i Economia Social de l’Ajuntament de Sant Cugat ja coneix els guanyadors. Els projectes Contrafort, Blank, Actua i Magna Magazine han estat escollits per una comissió tècnica d’experts i han estat premiats amb 2.000 euros per engegar les iniciatives i una subvenció màxima de 18.000 euros, condicionada a la justificació de resultats.

Altrament, els guanyadors disposaran gratuïtament d’un espai de co-working al centre d’emprenedoria Vita i comptaran amb l’assessorament d’una Comissió de Seguiment amb experts per tal d’ajudar a engegar i consolidar les cooperatives.

En el transcurs de l’entrega de premis, que va tenir lloc ahir al migdia a la Sala de Plens de l’Ajuntament, el tinent d’alcalde d’Economia, Empresa, Ocupació i Comerç, Carles Brugarolas, va assegurar que el moviment cooperativista està “arrencant amb força a Sant Cugat i té molt de futur. Ja estem pensant en la tercera edició d’aquest concurs” i va destacar la consolidació que ha tingut el concurs enguany, ja que hi ha participat fins a 14 projectes, “mentre que en la primera edició s’hi van presentar cinc”.

Contrafort, impulsat per Marisa Vázquez, Elisenda Vila i Catarina Petit, oferirà un servei de suport emocional a la Dona en casos de violència de gènere o domèstica. El projecte Blank es dedicarà a oferir serveis de disseny gràfic i de comunicació a empreses – especialment a les PIMES – i ha estat impulsat per Ramon Gutiérrez, Andrea Bosch i Albert Sala. Per la seva banda, Actua, creat per Eulàlia León, Mònica Marqués i Melina Belzunce, consistirà en un servei d’acompanyament a joves d’entre 12 i 18 anys i a les seves famílies en cas de conflicte familiar. Per últim, Magna Mazagine serà una revista mensual gratuïta i en català adreçada a sèniors – persones de mes de 60 anys –. Anna Capdevila, Eduardo Char i Sergi Malagarriga han estat els impulsors d’aquest darrer projecte.

D’altra banda, una de les bases del concurs, que es manté de la primera edició, estipula que en casa que les empreses cooperatives es consolidin i puguin crear més ocupació, el 75% dels nous llocs de treball provinguin de la borsa del Servei Municipal d’Ocupació (SOM) i dels col·lectius considerats vulnerables.

Switch to mobile version