Autor Societat
16 Desembre 2014 a 16:00

Cerdanyola treballa en la conservació de la riera Major

L’ACA ha concedit un ajut a la ciutat destinat a l’actuació

Riera Major

Riera Major // Imatge extreta del web wikipedia.org

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha rebut un ajut de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) destinat als treballs de conservació i manteniment de la riera Major. L’ajut es troba dins del marc de la convocatòria per l’any 2014 de subvencions consistents en la realització d’actuacions de conservació i manteniment de lleres públiques en tram urbà.

L’actuació té un cost total de 14.800 euros (amb l’IVA inclòs), dels quals 2.960 seran finançats per l’Ajuntament, i els 11.840 euros restants, per l’ACA. L’execució dels treballs s’ha formalitzat a través d’un conveni de col·laboració amb l’ACA. El principal objectiu de l’actuació és preservar la capacitat i funcionalitat hidràulica del curs fluvial per reduir les afeccions negatives que es puguin produir durant episodis d’avingudes en nuclis poblats.

Els treballs consistiran en l’eliminació d’una espècie invasora, la canya americana, als dos marges de la llera, en un tram d’uns 200 metres aigües amunt de la passera de Sant Iscle. Per tal de procedir a l’eliminació de la canya, es desbrossarà, s’extraurà el rizoma i, posteriorment, es reperfilaran els talussos i es plantaran espècies arbustives autòctones. També es retiraran les terres acumulades als ulls de la passera, on es farà una actuació més global per evitar els actuals problemes d’erosió del marge dret de la llera i del camí d’accés als horts de Canaletes. Per a aquest problema en concret, l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Medi Ambient, sol·licitarà un nou ajut a la propera convocatòria d’ajuts de l’ACA del 2015. Els excedents de terres que es generin s’aprofitaran per a millorar l’esmentat camí.

Els treballs van començar la primera setmana desembre. Complementàriament a aquesta actuació, s’han retirat diversos exemplars de pollancres al marge dret de la riera de Sant Cugat, tocant la passera dels horts pel seu elevat risc de caiguda.

Switch to mobile version