Autor Societat
19 Desembre 2014 a 14:30

Barcelona és la segona província amb més quilòmetres d’alt risc de sinistralitat

Només la supera Lleida

Trànsit

El trànsit ha disminuït un 2’4% a Catalunya el 2014 // Imatge cedida pel SCT

La de Barcelona és la segona demarcació de Catalunya amb més quilòmetres amb un risc alt o molt alt que s’hi produeixin accidents de trànsit greus. El RACC va presentar ahir les dades d’un estudi sobre la seguretat de la xarxa viària catalana que ha elaborat amb la Federació Internacional de l’Automòbil seguint els estàndards d’EuroRAP. El document, que es fa cada any des del 2002, assenyala Lleida com la província catalana amb un percentatge més alt de quilòmetres amb risc elevat de sinistralitat.

L’EuroRAP és un consorci europeu que indica el risc d’un conductor de patir un accident mortal o greu en un tram concret de carretera en funció de la longitud de la via i del número de cotxes que hi circulen de mitjana. Les dades del 2014 són esperançadores, perquè en el conjunt de Catalunya el número d’accidents amb víctimes mortals o ferits greus s’ha reduït un 2’5% respecte el 2013. Aquesta xifra encaixa de manera gairebé exacta amb la mobilitat global, que ha disminuït un 2’4%.

Els quilòmetres que presenten un risc molt alt són un 17% del total de les vies analitzades per l’estudi, que ha agafat una mostra que representa aproximadament la meitat de la xarxa catalana. Aquesta dada és un 2% inferior a la de l’any passat i un 11% menor que la que es va registrar el 2007. A l’altre plat de la balança les notícies també són bones: els trams de carretera amb un índex de risc molt baix o baix han pujat del 38 al 44% en els últims quatre anys.

Si observem les dades per demarcacions, la de Tarragona és la que presenta els millors registres. A la província del sud del país els quilòmetres amb un risc alt o molt alt que s’hi produeixin accidents greus ha baixat un 3’7% respecte l’any passat. En canvi, a Barcelona, Girona i Lleida aquest indicador ha augmentat. A la província nord i a la de ponent ho ha fet un 0’3 i un 0’5% respectivament, però a la de la capital l’augment ha estat d’un elevat 4%.

Aquest increment ha situat Barcelona a la segona posició en el rànquing de les demarcacions amb més quilòmetres perillosos. En concret, un 23’6% presenten un risc molt alt mentre que en un 10’7% dels trams aquest risc és alt. De fet, a la província de la capital és on hi ha 7 de les 10 carreteres amb un nivell d’accidentalitat més elevat. Algunes d’elles connecten municipis del Vallès, com ara Terrassa i Sentmenat, Barcelona i Sant Cugat del Vallès o Terrassa i Matadepera.

El col·lectiu dels motoristes és un dels més afectats per la sinistralitat. Un 36% dels morts a les carreteres anaven sobre un vehicle de dues rodes. També per a ells l’àrea metropolitana de Barcelona és un punt negre. En aquesta zona s’hi concentren 7 de les 10 vies de tot el país en què hi ha més sinistres de motos. De fet, la meitat dels accidents en què hi ha implicats vehicles de dues rodes passen en només un 10% de la longitud de la xarxa, que es concentra a la demarcació barcelonina.

Switch to mobile version