Autor Economia
8 Desembre 2014 a 13:00

Barcelona acollirà un congrés internacional d’aviació comercial el 2017

Atraurà 3.500 delegats de 125 països

World Routes 2017

Santi Vila presenta el congrés acompanyat d’Andrew Newton, d’UBM Live, i de Sónia Recasens, de l’Ajuntament de Barcelona // Imatge cedida pel Departament de Territori i Sostenibilitat

Barcelona acollirà la edició número 22 del World Routes, el congrés internacional més important del món sobre aviació comercial. L’empresa pública Aeroports de Catalunya organitzarà aquest esdeveniment, que tindrà lloc del 23 al 26 de setembre del 2017 a la Fira de Barcelona. Divendres el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va presentar el congrés a la seu del Departament acompanyat per representants de l’empresa UBM Live, que gestiona el World Routes.

Vila va assegurar que l’esdeveniment és “transcendent” pel sector de l’aviació, perquè en el marc del congrés es decideixen i programen noves rutes aèries. Que Barcelona aculli una iniciativa d’aquestes característiques és, segons el conseller, una gran notícia des del punt de vista local, regional i nacional, perquè “en uns dies en què es posa en dubte la capacitat de Catalunya de ser atractiva, lluny de la desconfiança, l’esdeveniment confirma que el país i Barcelona viuen un dels seus millors moments a nivell internacional”, va etzibar Vila, en una resposta –implícita- a les acusacions polítiques que arriben des de Madrid i que asseguren que el procés sobiranista és un fre per a l’economia catalana.

Andrew Newton, un dels promotors de l’esdeveniment i executiu de l’empresa UBM Live, va explicar que havien escollit la candidatura de Barcelona pel “seu atractiu com a destinació turística i ciutat de congressos”. A més, va destacar “l’impacte econòmic local i global” que té aquest esdeveniment, que s’organitza anualment des de 1995 i que han acollit ciutats com Las Vegas, Chicago, Berlín o Londres. En aquest sentit, “l’impacte a 3 anys en la ciutat organitzadora és de 160 milions de dòlars, el 97% del qual prové de l’augment de la connectivitat aèria”, va assegurar el director d’Aviació i Tecnologia d’UBM Live.

El congrés també és una oportunitat per augmentar el trànsit entre els vasos comunicants que uneixen l’Aeroport de Barcelona amb el port de la ciutat comtal. La segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Sònia Recasens, va fer incidència en aquest aspecte i va remarcar la potencialitat de “les oportunitats i les sinèrgies econòmiques que es poden fer entre les companyies aèries i el port, que és el primer europeu en creuers a la Mediterrània i el quart del món, amb més de 2,6 milions de passatgers a l’any”. El World Routes portarà a Barcelona 3.500 delegats de companyies aèries, empreses aeroportuàries i gestors d’infraestructures de 125 països.

Switch to mobile version