Autor Cultura
30 Novembre 2014 a 13:30

Trasllat del fons de la biblioteca de Ca n’Altimira

La seva nova residencia será la Biblioteca Central de Cerdanyola

Biblioteca de Ca n'Altimira

Biblioteca de Ca n’Altimira // Imatge del web de la Biblioteca Ca n’Altimira

La Biblioteca de ca n’Altimira va tancar aquest divendres les seves portes als usuaris degut a la preparació per al trasllat dels més de 50.000 documents del seu fons cap a la nova Biblioteca Central de Cerdanyola.

L’operatiu, que de totes formes permet que el servei de retorn de préstecs funcioni amb normalitat a través de la bústia 24h, treballa en la reparació i l’enxipat del fons existent per la seva posada a punt quan es dugui a terme el trasllat. Aquest servei de bústia, no obstant, tancarà per motius de seguretat del 6 al 8 de desembre, així com alguns dies durant el cicle festiu nadalenc. De totes formes, aquells que disposin de carnet de la biblioteca podran emprar-los en qualsevol altre biblioteca de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya, la més propera de les quals és la de Ripollet, situada a la carretera de l’Estació, 40. Aquesta biblioteca romandrà tancada del 24 al 27 de desembre, ambdós inclosos, així com el 31 de desembre i l’1 i el 5 de gener de 2015.

Enxipament del fons de la biblioteca

El fons de la Biblioteca de ca n’Altimira està essent enxipat, és a dir, etiquetat mitjanant un xip d’alta tecnologia conegut com a Radio Frequency Identification (RFID). Aquest pioner sistema d’emmagatzematge i recuperació de dades remot fa servir aquests xips i les dades d’identitat del document es transmeten per ondes de ràdio. Això permetrà automatitzar el servei de préstec i el retorn de documents de la nova biblioteca.

Les millores per a les biblioteques amb l’ús d’aquesta tecnologia són múltiples:

  • Lectures de documents més ràpides i precises
  • Més autonomia per a l’usuari, ja que facilita l’autoservei
  • Alleugeriment de les càrregues de treball del personal. Aquest podrà, així, dedicar més temps a l’assessorament al públic, l’organització, la programació d’activitats i altres tasques que generin valor afegit.
Switch to mobile version