Autor Societat
9 Novembre 2014 a 15:00

Sant Cugat aprova el programa “Job Friend” per trobar feina als aturats majors de 45 anys

La iniciativa es basa en el treball col·laboratiu

Job Friend

El tinent d’alcalde d’Economia, Empresa, Ocupació i Comerç, Carles Brugarolas, presentant el Job Friend // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

El tinent d’alcalde d’Economia, Empresa, Ocupació i Comerç, Carles Brugarolas va presentar aquest divendres al matí una iniciativa que anomena Job Friend, i que l’Ajuntament de Sant Cugat posarà en marxa durant aquest mes de novembre. El programa pretén servir d’ajuda a les persones de 45 anys que es troben en una situació d’atur i tenen dificultats a l’hora de trobar feina.

Job Friend funciona a partir de les dinàmiques grupals i col·laboratives, fent que els membres del col·lectiu es serveixin d’ajuda mútua per aconseguir l’objectiu, ja sigui com a assalariats o emprenedors. D’aquesta manera, es busca el progrés social a través de l’associació, compartint estratègies i plans d’actuació, per millorar la seva motivació i autonomia.

Brugarolas va explicar, durant la presentació, que al municipi “tenim unes 2.000 persones de més de 45 anys que estan buscant feina. Moltes d’aquestes persones estan a l’atur des de fa temps” i és per aquest motiu que s’ha decidir avançar en la implementació d’una eina com Job Friend.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de tinenta d’alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, i la representant de l’empresa consultora Vasis Conseil, Marion Suffert, que s’ha encarregat de la formació de tècnics municipals per desenvolupar aquest programa al municipi.

Pellicer va exposar que el Job Friend “incideix en dues de les sis àrees d’actuació que estableix el Pla d’Inclusió Social: donar resposta a la manca de feina i a la manca de relacions socials”. Per la seva banda, Marion Suffert va assegurar que la metodologia del programa assoleix els seus objectius gràcies al treball en grup, ja que “és una forma diferent d’acompanyar les persones aturades en el seu procés per trobar feina”.

Aquesta iniciativa neix després de 20 anys d’investigació i recerca, implantada a Canadà per primera vegada i després a França i Brasil, els tres amb bones mostres d’ocupació. Actualment ha arribat a alguns municipis catalans per combatre la situació d’atur en què es troben les persones de 45 anys. Malgrat les millores dels índex globals d’ocupació, aquesta franja és la més afectada. Per millorar aquest fet, el Pla actua a partir de dues iniciatives: la planificació de projectes de suport als col·lectius i l’execució d’una discriminació positiva per tal de facilitar l’accés a la inserció laboral.

Més informació sobre el Job Friend

L’Ajuntament ha organitzat una jornada informativa per a la ciutadania interessada pel pròxim 18 de novembre de 10.00h a 12.00h a la Casa de la Cultura. Els interessats s’hauran d’inscriure per assistir, a través de la la web, o de manera presencial al SOM en horari de matí. També ho podran fer aquells que vulguin participar en el programa, la qual cosa implica atendre a les sessions d’Aprendre a treballar junts, els dies 19 i 20 de novembre, de 10.00h a 14.00h i de 16.00h a 18.00. A més, s’hauran de comprometre a assistir a dues sessions setmanals de dues hores cadascuna durant els mesos de novembre i abril, temps en què estarà vigent el Job Friend. S’estima que hi participaran 30 persones.

Switch to mobile version