Autor Societat
3 Novembre 2014 a 17:45

Protecció Civil demana precaució davant les previsions de pluja intensa

El 112 ha atès 134 trucades en les darreres hores

Foto: Georgia Colomer

Foto: Georgia Colomer

Davant la previsió de situació meteorològica adversa, amb pluja intensa, mala mar i fort vent en cotes altes del nord per avui i per demà pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Protecció Civil demana a la ciutadania que s’extremin les precaucions allà on el fenomen es manifesti amb més intensitat. Protecció Civil ha emès una prealerta del pla INUNCAT, atès que es preveu que avui i demà es pugui superar el llindar d’intensitat de pluja de 20l/m2 en 30 minuts. Per avui, les pluges afectaran sobretot al Litoral, el Prelitoral i les comarques del nord-oest del territori. Per demà, es preveu que afectin a les comarques de l’oest a primera hora, i avançaran al llarg del dia cap a l’est, afectant la resta de comarques. Les precipitacions aniran acompanyades localment de tempesta, i al llarg del dia, les quantitats acumulades seran localment importants, passant dels 50l/m2 en 24 hores.

El telèfon d’emergències 112 ha atès en les darreres hores 134 trucades per petites incidències – inundació de baixos, patis interiors i terrats, bassals a les vies, branques caigudes… – sense conseqüències, amb una petita treva entre les 12h i les 13h, en què només s’han atès 5 trucades. La majoria de les 134 trucades s’han rebut des de Barcelona (51), el Masnou (22), L’Hospitalet de Llobregat (9) i Premià de Mar (7). 30 dels avisos s’han derivat als Bombers de la Generalitat i Bombers de Barcelona han efectuat 6 sortides per incidències menors.

El fenomen de tempestes s’ha produït de matinada, tot i no haver estat previst, en desplaçar-se cap a l’interior des del mar una massa de força activitat i pluja al front litoral de Barcelona. Els consells de Potecció Civil són que s’extremi la prudència, evitant deixar vehicles a rieres o zones inundables, així com no intentar creuar-les, excepte per punts habilitats elevats; netejar els embornals i desaigües de fulles i brutícia per evitar inundacions i seguir els consells del Servei Català de Trànsit en cas de necessitat de desplaçament.

Switch to mobile version