Autor Societat
15 Novembre 2014 a 16:00

Presentació de la 6a edició del Gran Recapte d’Aliments

Calen 7.000 voluntaris més per cobrir tots els punts de recollida

Presentació de la 6a edició del Gran Recapte d'Aliments

Presentació de la 6a edició del Gran Recapte d’Aliments // Imatge del web del Gran Recapte d’Aliments

Ahir dijous 13 de novembre, es va presentar a la seu de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona, la sisena edició del Gran Recapte d’Aliments que es celebrarà durant el 28 i 29 de novembre.

Per sisè any consecutiu, s’organitza aquesta iniciativa per tal de respondre a les urgències alimentaries de les persones més necessitades de Catalunya. Un dels altres objectius del Gran Recapte és donar a conèixer, i sensibilitzar a la població sobre la situació de precarietat alimentaria en què es troba gran part de la societat, i que s’ha vist agreujada per la crisi en els darrers anys. Per aquest motiu, la organització del Gran Recapte espera superar la xifra de 3.634 milions de quilos aconseguida en la passada edició.

Per tal d’aconseguir aquest propòsit és necessari comptar amb l’ajuda de voluntaris per cobrir els 2.000 punts de recollida de tot Catalunya. A dia d’avui s’han registrat més de 13.000 voluntaris, però per arribar a cobrir tots els punts s’ha d’arribar a la xifra dels 20.000. Per això, els quatre Bancs d’Aliments animen a la ciutadania a registrar-se com a voluntaris o coordinadors a través de la web de Gran Recapte.

En l’acte d’ahir, hi van intervenir Joan Ramon Saura, president de la Federació de Bancs d’Aliments de Catalunya, Eduard Arruga, president del Banc d’Aliments de Barcelona, i l’actor Fermí Reixach. També es va comptar amb la presència de Carmela Fortuny, director general de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya, i Raimond Blasi, de la Conselleria de Comerç, Consum i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona.

Eduard Arruga va destacar la importància dels diferents agents que intervenen en aquesta recollida “les cadenes de supermercats, el voluntariat, la ciutadania, les empreses que donen materials i serveis, les entitats benèfiques i els mitjans de comunicació”. Arruga va afegir que els Bancs d’Aliments “fan de pont entre els diferents col·lectius i sens dubte cadascun d’ells juga un paper fonamental per al bon desenvolupament del Gran Recapte”.

En relació amb els voluntaris, Joan Ramon Saura va destacar-ne la seva importància ja que “contribueixen a generar una actitud de consciència més enllà del moment puntual de la recollida d’aliments”. Saura va afegir que “aquesta Gran Recapte té una rellevància molt significativa ja que les donacions de la Unió Europea per l’any 2015 es preveuen cap als mesos de juny o octubre, el que dificulta la provisió d’aliments als magatzems dels Bancs”.

Finalment, l’actor Fermí Reixach – que com Marta Marco, Blanca Portillo, Lluís Soler, Paul Berrondo, Queco Novell i Toni Albà, també protagonitza els spots del Gran Recapte – va manifestar que se sent “impressionat i orgullós de ser partícip d’aquesta campanya davant el repte d’aportar uns mínims alimentaris a les persones necessitares, molt especialment als nens”.

Durant la roda de premsa es va destacar la col·laboració d’Azkar i Integra2 que oferiran els seus serveis de transport per portar els aliments des dels punts de recollida fins a les naus cedides per la ZAL-PRAT on es durà a terme la classificació d’aliments. Un any més, les cadenes d’alimentació cediran els espais a les seves botigues per ubicar els punts de recollida a més de donar suport logístic i fer donacions addicionals d’aliments per completar les donacions dels seus clients. També enguany, Danone col·laborarà amb la donació de iogurts activant així una campanya de sensibilització i promoció de recollides entre els seus empleats. Danone també donarà les quasi 10.000 banyeres de cartró que s’ubicaran als punts de recollida, així com també Cartonajes Petit, que donarà una part de les caixes i banyeres.

Switch to mobile version