Autor Societat
20 Novembre 2014 a 14:00

Neix el Pla Local de Joventut de Sant Cugat

Un instrument per millorar les condicions dels i les joves

Acte de presentació del Pla Local // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Cuat

Acte de presentació del Pla Local // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cuat

Ahir es va presentar el Pla Local de Joventut de Sant Cugat del Vallès (PLJ), aprovat en el ple del mes de novembre, en un acte al Casal de Joves Torreblanca. El PLJ és l’instrument que servirà per ordenar i definir les actuacions municipals en matèria de joventut, així com implicar els agents socials del territori i els i les joves en una estratègia d’actuació conjunta.

A partir d’un treball transversal i interdepartamental dins l’Ajuntament, amb participació d’altres institucions i també dels joves, i ajudats per una empresa especialista en el sector contractada a través de la Diputació de Barcelona, s’ha elaborat la diagnosi i les actuacions que contempla el PLJ 2014-2016; un Pla que no s’ha de concebre com un objectiu sinó que és una eina que ha de servir per establir una estratègia global en matèria de joventut, per així impulsar polítiques que es destinin a millorar les condicions de vida dels i les joves de Sant Cugat.

Aquest PLJ es divideix en tres grans eixos: Viure a Sant Cugat – que tracta els temes d’educació, ocupació i habitatge –, Participar a Sant Cugat – sobre informació i participació – i Gaudir a Sant Cugat – que tracta sobre lleure, cultura i esport. En total, el Pla 2014-2016 contempla un total de 24 objectius i 70 actuacions; aquestes es divideixen en 3 objectius i 19 actuacions per l’àmbit d’Educació, 4 i 13 per Ocupació, 3 i 6 per Habitatge, 4 i 7 per Informació, 2 i 8 per Participació, 2 i 4 per Lleure, 3 i 6 per Cultura, i 3 objectius i 7 actuacions per Esports.

En la presentació del Pla, el regidor Raül Grangé ha incidit en què «l’objectiu d’aquest pla és donar suport i eines als joves per tal que puguin anar aprenent i entenent tot el que passa en el seu entorn més immediat, ja sigui pel que fa a l’educació, l’habitatge, l’ocupació i el lleure, entre d’altres».

Els continguts del Pla es poden consultar en aquest enllaç.

Switch to mobile version