Autor Societat
2 Novembre 2014 a 16:00

La reserva del sistema Ter Llobregat ja arriba als 252 hm3

Hi haurà prou aigua per les necessitats d’abastament, reg i usos ambientals durant 6 mesos

Vista panoràmica de l'embassament de la Baells. // Imatge cedida per l'Agència Catalana de l'Aigua.

Vista panoràmica de l’embassament de la Baells. // Imatge cedida per l’Agència Catalana de l’Aigua.

La comissió de desembassament del sistema Ter-Llobregat, que es va celebrar el passat 29 d’octubre a l’Agència Catalana de l’Aigua, ha fixat una reserva de 252 hm3 d’aigua fins el mes de març per a satisfer les diferents demandes d’abastament, reg i usos ambientals.

Els embassaments del Ter tenen una reserva (Sau i Susqueda) tenen uns 154 hm3 en reserva. D’aquests, 92 es dedicaran a usos domèstics i 15 a usos agrícoles. Els altres 40 s’utilitzaran per mantenir el cabal del ecològic del riu.

Per la seva banda, els embassaments del Cardener-Llobregat (la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç) tindran una reserva total de 99 hm3, dels quals més de 82 es destinaran a l’abastament urbà (xarxa Ter-Llobregat, Aigües de Barcelona, Aigües de Manresa i Aigües de Terrassa) i uns 16,5 hm3 per a les necessitats de reg.

Les reserves del sistema Ter-Llobregat estan a un 89% de la seva capacitat total (545 hm3). Amb els nivells actuals es podran cobrir totes les necessitats ordinaries durant uns 15 mesos.

Per últim, també s’ha informat que les dessalinitzadores del Llobregat i la Tordera produiran de manera conjunta durant els propers sis mesos uns 3,6 hm3 d’aigua.

Switch to mobile version