Autor Societat
28 Novembre 2014 a 13:30

La CGT de la UAB carrega contra les retallades a l’Escola Bressol Gespa

Denuncien que es vol desmantellar

Escola Bressol Gespa

Pati de l’Escola Bressol Gespa // Imatge cedida per la CGT

La sectorial de la CGT a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va fer públic dimecres un comunicat en què denuncia les retallades que l’Equip de Govern de la UAB està aplicant a l’Escola Bressol Gespa. Aquesta llar d’infants dóna servei als treballadors de la universitat, que poden deixar els seus fills en un centre que se situa molt a prop del seu lloc de treball. Segons la CGT, les retallades que està patint la Gespa comporten un augment de les quotes que, alhora, provoquen una disminució de les inscripcions. “S’estan creant les condicions per al desmantellament de l’escola bressol”, denuncien des de la CGT.

El sindicat acusa l’Equip de Govern de la UAB i, en especial, la vicerectora d’Economia i Organització, Montserrat Farell, d’actuar “com una mera corretja de transmissió dels diferents governs, amb seu a Barcelona, Madrid o Brussel·les. La CGT denuncia que Farell està seguint les ordres d’aquests executius “ultraliberals” que tenen l’objectiu “de maximitzar els beneficis privats i eliminar el que consideren despeses solidàries que són innecessàries en serveis públics”.

La sectorial del sindicat a la Universitat Autònoma sospita que les retallades a la Gespa s’estan fent per encarir la quota i fer disminuir encara més el número d’inscripcions, que ja han patit una davallada els darrers anys per l’augment del preu del servei. La CGT creu que l’Equip de Govern de la UAB busca aquesta situació perquè justificaria “el tancament del centre o una major privatització del servei”. En el comunicat, el sindicat acusa directament el Patronat de l’escola bressol i el rectorat de la Universitat de “crear les condicions necessàries per al desmantellament” de la Gespa.

En el document remès als mitjans, la CGT defensa l’escola bressol perquè creu que facilita la conciliació laboral. Per això suggereix a la vicerectora Farell que si el que necessita és trobar fonts de finançament “n’hi hauria prou amb una fracció molt petita del que ella i el rector han rebut de les institucions”. En concret, el sindicat acusa els màxims responsables de la UAB d’haver rebut milions d’euros a càrrec dels pressupostos públics. La CGT tanca el comunicat enviant un missatge de suport als treballadors de la Gespa.

Switch to mobile version