Autor Ensenyament
28 Novembre 2014 a 12:00

La Caravana d’Educació Viària aplega 455 alumnes de Sant Cugat

 El 43% dels escolars catalans encara té conductes de risc viari

caravana viaria

La Caravana d’Educació Viària a Sant Cugat // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

Aquesta setmana, la Fundació Mapfre, amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Federació Catalana d’Automovilisme, ha instal·lat la Caravana d’Educació Viària al Parc de Ramon Barnils. Aquesta iniciativa educativa destinada a escolars entre 10 i 12 anys té com a principal objectiu promoure comportaments i actituds responsables en seguretat viària.

Uns 455 nens procedents de diferents centres escolars han visitat la caravana i han après comportaments i actituds cíviques a l’entorn vial per mitjà de l’ensenyament teòrico-pràctic de la seguretat viària. En aquesta ocasió han participat alumnes de les escoles Joan Maragall, Pi d’en Xandrí, Collserola, Gerbert d’Orlhan, La Farga i el Pinar.

Els alumnes assisteixen primer a una sessió teòrica sobre conceptes bàsics de circulació en els diferents rols (vianant, conductor i viatger) i a continuació realitzen diverses pràctiques en un circuït de karts, on es plantegen situacions reals que els nens poden trobar habitualment.

Segons l’últim Estudi sobre el comportament de l’educació viària en els escolars catalans, realitzat per la Fundació Mapfre ha confirmat que el 43% dels escolars catalans té conductes de risc en relació amb el trànsit. Creuar alguna vegada un carrer per un pas de zebra sense mirar, per un lloc sense semàfor o amb el semàfor en vermell, són aspectes de risc que encara és donen entre els nens i nenes catalanes.

Switch to mobile version