Autor Política
20 Novembre 2014 a 16:30

Iniciativa exigeix a Fernández que justifiqui les despeses de la targeta de crèdit del Consorci

El gerent ja ha dimitit

Consorci de Residus

Entrada de l’edifici del Consorci de Residus // Imatge cedida pel Consorci

L’escàndol de la targeta de crèdit del gerent del Consorci de Residus del Vallès Occidental continua. Iniciativa-EUiA ha exigit aquesta setmana al president d’aquest ens i alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, que demani un informe al gerent, Paco Fernández, en què expliqui si els diners que es va gastar entre els anys 2011 i 2012 amb la targeta de crèdit de l’organisme públic van ser proporcionals i adequats en base a les seves responsabilitats. Fernández va anunciar dies enrere la seva dimissió, però l’informe, que es va encarregar a l’estiu, quan va esclatar l’escàndol, encara no s’ha presentat.

A finals de juny es van publicar a diversos mitjans de comunicació informacions que asseguraven que s’estava investigant el gerent del Consorci de Residus per un presumpte ús irregular de la targeta de crèdit de l’entitat. El dia 2 de juliol el president va convocar la Comissió Executiva de l’ens per explicar la situació. Tant Fernández com Sánchez van assegurar que la targeta ja no s’utilitzava, però l’Executiva va decidir demanar dos informes: un sobre el funcionament, control i justificació de les despeses efectuades pel gerent a càrrec de la targeta i un altre sobre la proporcionalitat i adequació d’aquestes despeses amb les funcions professionals que comporta el càrrec.

El primer dels dos documents ja s’ha presentat, però el segon encara no. Al mes d’octubre, veient que es dilatava la seva entrega, Iniciativa-EUiA va exigir al president del Consorci que l’informe es presentés. Sánchez va decidir tornar a convocar l’Executiva i, en aquesta ocasió, el gerent Fernández va presentar la seva dimissió. Un mes després d’aquests fets, el document encara no ha estat presentat i la formació ecosocialista considera que la renúncia de Fernández “no pot impedir que es treballi per aclarir la situació”, expliquen en un comunicat.

Tot i el desacord amb la gestió d’aquest escàndol, Iniciativa assegura a la nota que continuarà formant part de l’Executiva del Consorci de Residus “per responsabilitat” i perquè consideren que “és la manera que s’arribi a clarificar la presumpta actuació irregular, com a mínim fins a tenir el segon informe”, ja que creuen que així tindran tota la informació del cas. En el mateix escrit, els ecosocialistes recorden que formar part de la Comissió Executiva de l’ens no està retribuït ni en forma de sou ni de dietes.

Iniciativa-EUiA sí que amenaça, però, d’abandonar el govern del Consell Comarcal si no es satisfan les seves exigències. A més, també demana al conseller Paco Bustos, imputat pel cas Mercuri, que abandoni les seves responsabilitats en aquest òrgan i dimiteixi. Els ecosocialistes creuen que és “inacceptable” que Bustos continuï sent conseller i expliquen que ja han comunicat a la seva presidenta, Pepita Pedraza, que esperen que el faci renunciar. Iniciativa-EUiA assegura que si Bustos no dimiteix abandonaran el govern del Consell, que formen ara amb el PSC, CiU i Esquerra.

Switch to mobile version