Autor Societat
28 Novembre 2014 a 11:00

ICV-EUiA aposta per un acord social i polític per a l’eradicació de la violència masclista

Demana el final de la violència de gènere a tot Catalunya

STOP_ViolenciaGenere

Stop a la violència de gènere // Imatge del web 

“Incrementa la violència, intensifiquem la lluita! Per un acord social i polític contra les violències de gènere”, aquest és el títol de la campanya que va presentar el grup ICV dimecres passat al consistori de Sant  Cugat davant  la complicada situació actual i dins el marc del 25N, Dia Internacional per l’Eradicació de les Violències Masclistes.

ICV-EUiA va presentat una moció per debatre al Ple de l’Ajuntament de Sant Cugat el proper mes de desembre en la qual es requereix un Acord social i polític contra les violències masclistes, després de posar de manifest l’actual situació , els incompliments d’acords internacionals en matèria de violències i la manca de lideratge polític dels governs actuals per combatre aquesta xacra.

Les raons que aporta la coalició per justificar aquesta demanda, segons un comunicat enviat als medis, és que com a equip, durant tot l’any, ja ha portat a terme una campanya institucional per aconseguir el compromís de les institucions del Congrés, el maig passat, i en setembre al Parlament, i ara vol traslladar-la també als ajuntaments perquè es reivindiqui, d’aprop,  la necessitat d’incrementar el compromís polític per l’eradicació de la violència masclista.

Segons la coordinadora local i regidora Roser Casamitjana les 12 dones víctimes mortals que hi ha hagut a Catalunya en el que portem d’any són només la punta de l’iceberg de situacions dramàtiques de violència que viuen moltes dones al llarg de la seva vida i “cal acabar amb aquesta xacra en la que les dones són víctimes de violència només pel fet de ser dones”.

En aquest sentit, Casamitjana expressa la seva preocupació “davant el constant desmantellament de les polítiques d’igualtat i l’exaltació de valors masclistes i de retorn a rols tradicionals que reforça un imaginari col·lectiu que sovint no detecta com a violències masclistes actituds, expressions i comportaments que ho són” i per això “cal combatre la violència i la indiferència que provoca a la nostra societat”.

Switch to mobile version