Autor Política
11 Novembre 2014 a 17:00

ICV acusa els Mossos d’actuar “desproporcionadament” en un desallotjament de la PAH

La PAH havia ocupat l’oficina d’un banc

Roser Casamitjana i Joan Calderon al darrer ple

Roser Casamitjana i Joan Calderon, els regidors d’Iniciativa, durant un ple de l’Ajuntament // Foto: Xavier Boix

El grup municipal d’Iniciativa a Sant Cugat del Vallès ha emès un comunicat avui denunciant “l’actitud totalment desproporcionada” que van tenir ahir a la nit els Mossos d’Esquadra quan van desallotjar una oficina de Catalunya Caixa ocupada per la PAH de Rubí. El local del banc, situat a l’avinguda Torreblanca de Sant Cugat, havia estat ocupat unes hores abans per 13 activistes de la plataforma que exigeixen solucions per a famílies de Rubí afectades per desnonaments.

Segons Iniciativa, l’acció policial no va ser proporcional si es té en compte l’oposició que van mostrar els membres de la PAH. Els ecosocialistes creuen que la constatació de la mala actuació dels agents queda palesa en el fet que tres activistes van resultar ferits i van haver de ser traslladats a l’Hospital de Terrassa. Iniciativa denuncia que el desallotjament d’ahir “va ser molt més violent” que molts d’altres que s’han fet a Catalunya els darreres mesos.

El grup municipal ecosocialista també carrega amb duresa contra l’Ajuntament en el seu comunicat. Acusen el govern municipal de desentendre’s de la situació argumentant que les persones afectades no són de Sant Cugat. Iniciativa creu, però, que “es tracta de persones que siguin o no del nostre municipi estan patint les conseqüències més brutals de la crisi econòmica i no podem tractar-los de delinqüents ni mirar cap a un altre costat”. Per això demana a l’Ajuntament que retiri les denúncies que té contra la PAH per ocupació de la via pública.

Switch to mobile version