Autor Cultura
8 Novembre 2014 a 10:30

Es crea el “Gran Premi BBVA Zirkòlika” al millor espectacle de circ

Un guardó valorat en 14.000€

Fragment de la darrera edició de la Nit de Circ  dels premis Zirkòlika

Fragment de la darrera edició de la Nit de Circ dels premis Zirkòlika // Imatge cedida per Zirkòlika

El proper 16 de desembre, la celebració de la 5a edició de la Nit de Circ dels premis Zirkòlika de circ de Catalunya, inclourà per primera vegada el nou “Gran Premi BBV Zirkòlika”. El guardó, un dels més ben valorats econòmicament de les arts escèniques de Catalunya, està convocat conjuntament per Zirkòlika, la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), i el BBVA.

El premi, decidit per un jurat d’experts, consisteix en una gira per Catalunya que inclourà quatre actuacions per les quals l’artista o companyia rebran un total de 14.000 euros. D’aquesta manera, Zarkòlika, la FACC, i BBVA, volen donar suport al circ, incentivar la creativitat de les companyies i reforçar la seva professionalització.

Tots els artistes o companyies que vulguin optar al Gran Premi BBVA Zarkòlika, o a les altres nou categories, han d’enviar la seva candidatura a premiszirkolika@gmail.com. El “Gran Premi BBVA Zirkòlika” s’otogarà a algun dels espectacles nominats a les següents categories:

  • Millor espectacle de circ al carrer al millor espectacle estàtic o itinerant a l’exterior
  • Millor espectacle de sala al millor espectacle realitzat en un espai tancat amb aforament limitat
  • Millor espectacle de carpa realitzat en una carpa
  • Millor número de circ al millor número amb una durada inferior a 20 minuts, que no pot ser part d’un espectacle susceptible de ser premiat en una altra categoria
  • Millor posada en escena a la millor escenografia, vestuari o il·luminació
  • Millor música original
  • Millor director de circ al millor director o grup de directors d’un espectacle de circ
  • Millor iniciativa per a la projecció del circ de Catalunya a la millor iniciativa amb accions locals o internacionals, així com activitats de producció, gestió o teoria del circ
  • Millor artista novell al primer espectacle d’una companyia on tots els membres han començat recentment la seva vida com a professionals

Com l’any passat, la Nit de Circ, que també compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, i la Diputació de Barcelona, es celebrarà a la carpa del Circ Raluy, instal·lada al Port Vell de Barcelona. A més, la gala d’enguany inclourà un espectacle de circ que comptarà amb l’actuació d’una selecció dels millors artistes catalans premiats en la passada edició.

El showman i mag Odoroff serà l’encarregat de presentar la gala dirigida per Xavier Erra, guanyador del premi al millor director en l’edició de l’any passat pel “Combinar del Circ 47” de l’Ateneu Popular de 9Barris (Barcelona).

Entre els patrocinadors hi ha el Centre Cultural de Terrassa, l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya, la Central del Circ, la Fira de Circ Trapezi, la FiraTàrrega, la Fira Mediterrània de Manresa, el Festival Mirabilia (Itàlia), Teatralnet i Comèdia Comunicació.

Les entrades per la gala es poden adquirir a través del web de Ticketea, o bé físicament a la botiga i galeria de Zirkòlika, inaugurada el passat 24 d’octubre, Papallona Circus Arts Shop situada a l’Avinguda Francesc Cambó 30-36 de Barcelona.

Switch to mobile version