Autor Societat
11 Novembre 2014 a 9:00

Els embassaments de les conques internes se situen al 83% de la seva capacitat

Tres punts per sobre que fa un any

Embassament de Sant Ponç // Imatge cedida per l’ACA

Embassament de Sant Ponç // Imatge cedida per l’ACA

Segons ha informat l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), els embassaments de les conques internes assoleixen el 83% de la seva capacitat amb 578hm³ d’aigua emmagatzemada, tres punts més que el 2013 (80% i 555hm³). No obstant això, les dades registrades són inferiors a les de fa un mes, quan les reserves estaven 2 punts per sobre i amb prop de 592hm³ d’emmagatzematge.

L’Agència destaca que amb aquest nivell de reserves es poden garantir totes les demandes ordinàries per un període aproximat de 16 mesos. Tot i així, recomana continuar amb l’ús eficient de l’aigua i mantenir l’estalvi assolit fins a la data.

Els embassaments de Sant Ponç (96% i 23hm³), Susqueda (92% i 214hm³) i Foix (100% i 3hm³), pertanyents al sistema Ter-Llobregat (85% i 523hm³), són els embassaments més plens. La resta, a excepció de Sau, Boadella i Riudecanyes, se situen per sobre del 80%.

El pantà de Boadella és troba al volant del 52% de la seva capacitat amb 31hm³ emmagatzemats, un nivell similar al registrat fa un mes, però inferior en 9 punts i 6hm³ al volum de fa un any. El de Riudecanyes, 24% d’aigua embassada, i Siurana, 86%, també es situen en nivells molts similars als del mes d’octubre.

Segons ha informat l’ACA, la reducció de volums d’emmagatzematge d’aquests mesos correspon a l’alliberament d’espai als embassaments per tenir major capacitat de laminació d’avingudes d’aigües en el mesos de tardor, període en el qual tradicionalment es presenten episodis de pluja intensa.

En aquest sentit, mentre es mantingui aquesta situació, tècnics de l’ens públic de la Generalitat realitzaran una continua vigilància en l’evolució de les condicions meteorològiques per tal de preveure possibles situacions de potencial risc .

Switch to mobile version